Sport

Radu Drăgușin a fost ales tricolorul anului! Jucătorul-surpriză cu care împarte prima poziție

Radu Drăgușin a fost votat tricolorul anului de către suporterii echipei naționale. Fundașul lui Tottenham împarte primul loc cu un jucător-surpriză.
30.01.2024 | 19:38
Radu Dragusin a fost ales tricolorul anului Jucatorulsurpriza cu care imparte prima pozitie
Radu Drăgușin a fost votat tricolorul anului de către suporterii echipei naționale. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a fost votat tricolorul lunii decembrie de către suporterii echipei naționale a României. În urma clasamentului general, fundașul transferat de Tottenham de la Genoa, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a fost desemnat tricolorul anului. Drăgușin împarte prima poziție cu Florinel Coman.

Radu Drăgușin a fost ales tricolorul anului

În fiecare lună, suporterii echipei naționale de fotbal a României își pot vota „tricolorul” favorit în aplicația Fan Arena by FRF. În ultima lună din 2023, Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham și al naționalei României, a primit cele mai multe voturi.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul care va împlini 22 de ani pe 3 februarie i-a depășit categoric în cursa pentru „tricolorul” lunii decembrie pe Dennis Man, Darius Olaru, Florinel Coman, Nicolae Stanciu și Marius Ștefănescu.

Câștigătorii trofeelor lunare în 2023 au arătat astfel: Răzvan Marin (ianuarie), Adrian Mazilu (februarie), Nicolae Stanciu (martie), Florinel Coman (aprilie și iulie), Louis Munteanu (mai), Valentin Mihăilă (iunie), Denis Alibec (august), Radu Drăgușin (septembrie și decembrie), Ianis Hagi (octombrie), Horațiu Moldovan (noiembrie).

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin împarte prima poziție cu Florinel Coman

Totodată, Federația Română de Fotbal a întocmit clasamentul final pentru „tricolorul” anului 2023 pe baza punctajului primit de jucători pentru clasarea în Top 3 al fiecărei luni. Radu Drăgușin și Florinel Coman împart prima poziție.

Atât fundașul central de la Tottenham, cât și „șeptarul” celor de la FCSB au acumulat 32 de puncte, la 10 puncte distanță de următoarea poziție ocupată de Nicolae Stanciu. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat de Denis Alibec. Atacantul a adunat 19 puncte.

ADVERTISEMENT

Clasamentul a fost completat de Horațiu Moldovan (16 puncte), Ianis Hagi (13 puncte), Dennis Man și Darius Olaru (12 puncte). Clasarea lui Florinel Coman pe primul loc în topul pentru „tricolorul” anului vine oarecum neașteptat.

  • Radu Drăgușin și Florinel Coman au câștigat de 2 ori trofeul pentru tricolorul lunii și în alte două rânduri au fost votați pe locul secund
ADVERTISEMENT

Florinel Coman, doar un gol în preliminariile Euro 2024

Florinel Coman strălucește în tricoul celor de la FCSB. Prestațiile „șeptarului” lui Gigi Becali nu au fost aceleași și în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a jucat în 7 din cele 10 meciuri din preliminariile Euro 2024 ale României.

Coman nu a fost în lotul României pentru debutul în campania de calificarea la turneul final din Germania, la meciurile cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1). Ulterior, al doilea golgheter din SuperLiga a fost rezervă în duelul cu Belarus de la Budapesta, scor 0-0.

Fotbalistul crescut de Gică Hagi a marcat primul gol în tricoul naționalei României în victoria clară a selecționatei lui Edi Iordănescu, scor 4-0 cu Andorra pe Arena Națională. Per total, Coman a adunat 11 apariții „sub tricolor”, iar forma pe care o traversează în SuperLiga îl va propulsa cel mai probabil în lotul pentru turneul final din vară.

ADVERTISEMENT