Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Radu Drăguşin, noul lider al naţionalei României? “Altfel vine după un transfer în Premier League”

Radu Drăgușin este stâlpul defensivei României. În vârstă de 21 de ani, fundașul lui Genoa este cel mai bine cotat fotbalist din lotul lui Iordănescu.
18.11.2023 | 19:17
Radu Dragusin noul lider al nationalei Romaniei Altfel vine dupa un transfer in Premier League
Dragusin poate fi noul lider al Romaniei. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este pregătit să ducă România spre Euro 2024. Tricolorii nu au pierdut niciun meci în această campanie grație unei defensive solide. Drăgușin este titular incontestabil la Genoa, care i-a dublat de curând salariul. În prezent, fundașul câștigă 1.2 milioane de euro pe an în Italia.

România, pregătită de meciul cu Israel

“Chiar ai jucători de contraatac, cu Mihăilă, cu Drăguș, că și Drăguș e un jucător rapid. Echipa cum o vezi? Începe să devină lider Drăgușin? Să avem un lider în Drăgușin? Bine, Stanciu e clar, dar nu mai are mult și se retrage”, a spus Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Are 21 de ani și este dificil să fii lider la această vârstă. Cu toate acestea, dacă va reuși să obțină un transfer semnificativ la o sumă considerabilă, acest lucru i-ar conferi o altă titulatură și o mai mare încredere în sine.

În prezent, nu putem vorbi despre el ca fiind un lider. Eu nu cred. Nu îl cunosc personal, dar îmi închipui că la vârsta de 21 de ani este dificil să fii lider în vestiarul naționalei. Nu imposibil, însă, dacă vii pe baza unui transfer, este posibil”, a declarat Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT

Iordănescu a format un cuplu de fundași centrali care a dus România aproape de calificarea la Euro 2024. Burcă și Drăgușin fac pereche în linia de fund a tricolorilor care a primit doar 4 goluri în această campanie. Cei doi vor face echipa și la duelul cu Israel care poate fi decisiv în soarta calificării.

Drăgușin, liderul apărării românești

“Prinzi un Tottenham, un Newcastle, vii cu pieptul în față, ai altă aură, iar atunci poți deveni lider. La  voi când jucai la națională cine era lideru incontestabil? Sau erau mai mulți?”, a întrebat Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Erau mai mulți, sincer. Aveai de unde alege. Aveai jucători cu personalitate. Era Chivu, era Contra, era Lobonț. Mutu care avea sânge în instalație cum spunem noi la fotbal. Aveam mulți lideri.

Mutu de multe ori exagera. Avea sânge în instalație, dar avea de multe ori și când nu trebuia. De aceea aveai nevoie de un lider echilibrat în echipă. Chivu era echilibrat. Dar aveai jucători care aveau personalitate și formam un grup puternic. Multe caractere puternice în perioada aia. – Marica

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este difuzată în direct în fiecare luni, marți și vineri exclusiv pe FANATIK.RO. Emisiunea începe la ora 10:30 și poate fi vizionată în premieră în aceeași zi, de la ora 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe paginile de Facebook ale Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Dragusin poate fi viitorul lider al Romaniei

 

ADVERTISEMENT