News

Raed Arafat e dezamăgit de modul în care se comportă unii români. Șeful DSU așteaptă săptămâna viitoare pentru a stabili cât de gravă e situația

19.05.2020 | 23:21
Raed Arafat e dezamagit de modul in care se comporta unii romani Seful DSU asteapta saptamana viitoare pentru a stabili cat de grava e situatia
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat susține că România va afla într-o săptămână dacă se află pe drumul cel bun, referitor la numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

Românii vor afla săptămâna viitoare dacă pot visa la o nouă relaxare a măsurilor

Arafat a dezvăluit că țara noastră se află pe un trend descendent, însă acest lucru s-ar putea schimba dramatic dacă românii nu vor respecta regulile.

ADVERTISEMENT

„Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a explicat Arafat la TVR. Reprezentantul Guvernului crede că la mijlocul săptămânii viitoare, în 26 mai, se vor cunoaște mai multe detalii referitor la drumul pe care se află România în combaterea noului coronavirus.

Raed Arafat e dezamăgit de modul în care românii respectă regulile

Șeful DSU este dezamăgit pe modul în care românii au înțeles să respecte regulile impuse de autorități. Asta, în condițiile în care 50% dintre români cred că SARS-CoV-2 este mai puțin relevant decât s-ar crede, în timp ce măsurile luate de autorități sunt exagerate. Mai puțin de 30% dintre români mai au încredere în statul român, conform datelor oferite de IRES.

ADVERTISEMENT

Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese.

Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură.

ADVERTISEMENT

Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut.

Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma.

ADVERTISEMENT

Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, s-a plâns Arafat la TVR 1.

ADVERTISEMENT