News

Raed Arafat, prima reacție după ce încă un ambulanțier a murit la Suceava din cauza Covid-19. Ce a transmis șeful DSU

03.05.2020 | 16:04
Raed Arafat prima reactie dupa ce inca un ambulantier a murit la Suceava din cauza Covid19 Ce a transmis seful DSU
Raed Arafat, mesaj emoționant după ce un nou ambulanțier a murit. Foto: Raed Arafat INQUAM Photos George Calin (23)
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a reacționat după ce un nou ambulanțier a murit la Suceava, în urma infecției cu Covid-19.

Reacția lui Raed Arafat

Secretarul de stat a publicat un mesaj pe Facebook, prin care a transmis condoleanțe familiei și colegilor bărbatului care a murit.

ADVERTISEMENT

„Al doilea coleg ambulanțier a decedat fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleanțe familiei acestuia și colegilor de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava”, a scris Arafat.

Bărbatul, angajat în sistemul medical din Suceava, a decedat la spitalul din Iași unde se afla internat în stare gravă. Ion Irimescu avea 60 de ani și a început să se simtă rău în 20 aprilie. A fost transferat cu ambulanța la Iași, după ce starea lui de sănătate s-a agravat notabil.

ADVERTISEMENT

Internat la secția de terapie intensivă a clinicii de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva”, bărbatul s-a stins la trei zile după ce a fost intubat. Carmen Dorobăț, managerul spitalului din Iași, a oferit o declarație presei:

„Este vorba de o persoană de 60 de ani, cu o patologie asociată evidentă. A venit în compartimentul de terapie intensivă, a fost ventilat, dar din nefericire funcția lui respiratorie a cedat”.

ADVERTISEMENT

Medicii, expuși infectării

Conform statisticilor, 1 din 10 persoane infectate cu Covid-19 în România lucrează în sistemul medical. În aceste condiții, peste 1000 de medici s-au îmbolnăvit în țara noastră de Covid-19, luptând cu coronavirusul în prima linie.

Cazul ambulanțierului mort la Suceava nu este singular. Un coleg al bărbatului a decedat în condiții similare în urmă cu aproximativ o lună, după ce a refuzat internarea în spital. Bărbatul era convins că în Spitalul Județean Suceava are șanse mai mari să moară decât acasă.

ADVERTISEMENT

În România, peste 13.000 de persoane au fost infectate cu Covid-19, conform statisticilor oficiale. Numărul morților a crescut la 790, însă situația pare a fi momentan sub control în secțiile de terapie intensivă din toate spitalele românești.

ADVERTISEMENT