News

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: “Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte”

25.04.2020 | 15:52
Raed Arafat trage un semnal de alarma Nu se va intoarce totul exact cum a fost inainte
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că viaţa nu se va întoarce la normal pentru o perioadă şi că “va trebui să convieţuim cu virusul”. Arafat susţine că relaxarea prea devreme a măsurilor poate duce la situaţii grave. 

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: “Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte”

Secretarul de stat din MAI a declarat că trecerea se va realiza uşor şi nu se va întoarce totul exact aşa cum a fost înainte pentru că vor mai fi măsuri care afectează economia, dar şi măsuri de distanţare socială:

ADVERTISEMENT

“Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte. Sunt măsuri care vor afecta economia, pentru a fi redeschise anumite domenii, dar nu se face totul peste noapte.

Sunt lucruri care se analizează, vor fi implementate gradual aceste măsuri, măsurile de distanţare, igienă şi protecţia căilor respiratorii, să protejezi pe alţii, mai ales, purtând o mască, astea vor fi, probabil, parte din viaţa noastră.

ADVERTISEMENT

“Masca, încet-încet, va deveni un accesoriu necesar în unele zone, spaţii publice, spaţii închise”

Masca, încet-încet, va deveni un accesoriu necesar în unele zone, spaţii publice, spaţii închise, nu neapărat când te duci pe stradă şi eşti singur”, a afirmat Raed Arafat, conform News.ro.

Raed Arafat susţine că relaxarea prematură a restricţiilor reprezintă un risc de întoarcere la o situaţie mai gravă:

ADVERTISEMENT

“Vom începe să convieţuim cu virusul şi va mai dura o perioadă până când vom începe să revenim la statusul de normalitate care a fost înainte şi de aici, totul depinde de populaţie. (…) La momentul în care încep măsurile de relaxare responsabilitatea este mai mare de partea populaţiei.

Repet, este muncă de echipă, nu poate să vină rolul numai din partea autorităţilor, este şi rolul populaţiei care trebuie să respecte nişte reguli”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat a spus că nu ştie cât va fi menţinută privind evitarea adunărilor mai mari de trei persoane, iar specialiştii sunt cei care vor lua deciziile privind adunările publice, în funcţie de răspândirea virusului.

 

ADVERTISEMENT