Sport

Rafael Nadal condamnă comportamentul lui Novak Djokovic de la JO Tokyo 2020: „Trebuie să ții cont!”

Numărul trei ATP nu e deloc de acord cu crizele de nervi ale lui Novak Djokovic de la Jocurile Olimpice și critică dur comportamentul sărbului.
02.08.2021 | 17:38
Rafael Nadal condamna comportamentul lui Novak Djokovic de la JO Tokyo 2020 Trebuie sa tii cont
Rafael Nadal condamnă comportamentul lui Novak Djokovic de la JO Tokyo 2020: „Trebuie să ții cont!”
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a fost în lumina reflectoarelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, însă comportamentul său a creat ample discuții.

Unul dintre cei mai importanți critici este Rafael Nadal, care consideră deplasat comportamentul numărului unu mondial. Sârbul a făcut o criză de nervi la Tokyo, după ce a pierdut ambele șanse la medalii.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal nu e deloc de acord cu reacțiile lui Djokovic: „Din fericire nu au existat fani în tribune”

Rafael Nadal revine în circuitul ATP la turneul de la Washington. Spaniolul a luat o pauză după turneul de Grand Slam de la Roland Garros, iar acum a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre ce s-a întâmplat la Tokyo.

„Din fericire nu au existat fani în tribune și nu s-a întâmplat nimic. Acestea sunt lucruri care se întâmplă o dată la ceva timp și trebuiesc evitate. Este important să eviți aceste tipuri de situații, mai ales dacă ești o referință pentru mulți copii”, a comentat prompt tensimenul derapajale lui Djokovic.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să ții cont de asta. La sfârșitul zilei, el este numărul 1 mondial și unul dintre cei mai buni din toate timpurile”, a mai spus Nadal conform mirror.co.uk.

Nadal regretă că nu a putut participa la Wimbledon și la Jocurile Olimpice: „Corpul meu a decis pentru mine”

Rafael Nadal a fost istovit după turneul de Mare Șlem de la Paris și a fost nevoit să facă o pauză îndelungată. Numărul trei mondial va încerca să își intre ușor-ușor în ritm începând cu turneul de hard de la D.C., unde este favoritul numărul doi.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, spaniolul și-ar fi dorit foarte mult să meargă atât la Londra, cât și la Tokyo: „Corpul meu a decis pentru mine, dacă aș fi putut alege nu aș fi ratat niciodată Wimbledon și nici Jocurile Olimpice. Fac pași înainte și sper să fiu pregătit, astfel încât să pot concura bine”, a fost sincer Nadal.

Nadal e calificat direct în turul al doilea, unde îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Jack Sock (SUA)-Yoshihito Nishioka (Japonia).

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic și-a ieșit din minți la Tokyo: „Sunt extenuat fizic și mental”

Novak Djokovic a trecut prin momente grele la Tokyo 2020 și a cedat nervos după ce a fost eliminat în semifinale de către germanul Alexander Zverev. A pierdut apoi și finala mică și s-a retras din finala de dublu-mixt: „Îmi pare rău că nu am adus Serbiei o medalie. Am ratat ambele oportunități, la simplu și la dublu mixt”.

Sârbul a pierdut totul în doar două zile: „În ultimele două zile nivelul tenisului meu a scăzut, pentru că sunt extenuat fizic și mental, dar nu regret că am venit la Jocurile Olimpice. Am suferit înfrângeri dureroase și aici, și la alte turnee mari, dar aceste înfrângeri mereu m-au făcut mai puternic”.

Crizele de nervi au continuat și în partida cu Pablo Carreno-Busta, când și-a făcut praf racheta: „Ce pot să mai spun? E ceva ce se întâmplă în încărcătura meciului, nu e normal, dar se întâmplă. Îmi prezint scuzele, dar suntem oameni, în unele momente e greu să te controlezi”, a încercat sârbul să își explice gestul scandalos.

ADVERTISEMENT