Sport

Rafael Nadal va avea statuie la Roland Garros. Gestul superb al organizatorilor pentru cel mai titrat jucător din istoria turneului

Rafael Nadal va avea o statuie la Roland Garros. Oficialii turneului îl răsplătesc cum se cuvine pentru cele 13 trofee cucerite de-a lungul timpului.
27.05.2021 | 10:21
Rafael Nadal va avea statuie la Roland Garros Gestul superb al organizatorilor pentru cel mai titrat jucator din istoria turneului
Rafa va avea propria statuie în incinta complexului de la Paris. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Surpriză de proporții pentru Rafael Nadal cu ocazia startului celei de-a 125 – a ediții din istoria turneului de la Roland Garros. Drept răsplată pentru trofeele cucerite de-a lungul carierei pe zgura pariziană, organizatorii i-au construit o superbă statuie în mărime naturală ce urmează să fie amplasată chiar în incinta complexului.

Potrivit welovetennis.fr, ceremonia de dezvelire va avea loc joi, 27 mai, la ora 18:00, înaintea tragerii la sorți pentru tablourile principale. 100/2 este palmaresul victorii/eșecuri al ibericului în competiția sa favorită.

ADVERTISEMENT

Practic, doar Roger Federer, Stan Wawrinka și Novak Djokovic au reușit în ultimii ani să-i întrerupă hegemonia. Pe poziția secundă în clasamentul all-time se află Max Decugis (n.r. cu 8 trofee cucerite înaintea erei Open) și Bjorn Borg, care și-a adjudecat de șase ori Grand Slam-ul din Capitala Franței, la finalul anilor ’70 – începutul anilor ’80.

Statuie pentru Rafael Nadal la Roland Garros. Organizatorii își răsplătesc cum se cuvine cel mai titrat jucător din istoria turneului

De altfel, Rafa va lua startul pe zgura pariziană cu un moral excelent, după victoria obținută fără mari emoții în finala turneului de la Roma, scor 7-5, 1-6, 6-3, împotriva liderului mondial, Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Este cu adevărat incredibil. Îmi aduc aminte de prima oară când am câştigat aici în 2005, după o finală de cinci ore şi 15 minute contra lui Guillermo Coria.

Este incredibil să câştig la Roma la 16 ani după prima oară. Sunt super fericit. Roma este fără îndoială unul dintre locurile cele mai importante din cariera mea”, a declarat ibericul la finalul partidei care i-a adus cel de-al zecelea titlu la Foro Italico.

ADVERTISEMENT

Scandal pe tema recordurilor: „E obsedat. Despre asta vorbește întotdeauna”

Cât despre eterna rivalitate dintre Djokovic și Nadal, ei bine, trebuie spus că aceasta nu se reflectă doar pe terenul de tenis. Stau mărturie interviurile acordate recent, presărate cu „înțepături” de ambele părți pe tema recordurilor.

Vreau să câștig mai multe Grand Slam-uri, dar Novak este mai obsedat. Nu într-un mod negativ. Este mai concentrat pe aceste lucruri și asta înseamnă mult pentru el. Vorbește întotdeauna despre recorduri.

ADVERTISEMENT

Bravo lui, dar aceasta nu este și abordarea mea. Am o ambiție sănătoasă. Bineînțeles că sunt ambițios altfel nu aș fi niciodată în poziția în care mă aflu astăzi, dar probabil am un alt tip de ambiție decât e”, a declarat spaniolul. Reacția liderului mondial nu s-a lăsat, însă, prea mult așteptată.

Nu pot vorbi în numele lui, nu știu cum gândește el, dar este dreptul său de a-și exprima o părere: cum mă vede în raport cu recordurile. Personal, nu mă simt obsedat de nimic în viață. Ceea ce simt este pasiune și o dorință imensă.

Mă îndrept spre atingerea obiectivelor mele și nu am avut niciodată o problemă vorbind despre asta. Poate că cineva nu poate să zică ceva și să se țină de acel lucru, dar nu am avut niciodată dificultăți în a spune: ”Vreau să bat acest record sau să ating un anumit obiectiv”. Nu știu de ce ar fi un lucru rău.

Totul este o chestiune de percepție și interpretare a ceea ce spunem noi. Îl respect pe Rafa, probabil mai mult decât orice alt jucător din lume. El este cel mai mare rival din viața mea”, i-a transmis, cu eleganța caracteristică, numărul unu mondial.

ADVERTISEMENT