Sport

Ralf Rangnick, savuros după ce a debutat cu victorie pe banca lui Manchester United: „Ăsta a dat gol cu dreptul?”

Ralf Rangnick a debutat excelent pe banca lui Manchester United. Golul victoriei cu Crystal Palace a fost marcat de Fred, iar managerul german a avut o reacție incredibilă la golul brazilianului.
05.12.2021 | 19:39
Ralf Rangnick savuros dupa ce a debutat cu victorie pe banca lui Manchester United Asta a dat gol cu dreptul
ADVERTISEMENT

Manchester United a obținut o victorie importantă în cursa de revenire în top 4. La meciul de debut al lui Ralf Rangnick, „diavolii roșii” au câștigat cu 1-0, acasă, în fața lui Crystal Palace.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Fred, în minutul 77. A fost a doua reușită a brazilianului în acest sezon de Premier League. În urma acestui rezultat, United e pe locul 6, cu 24 de puncte, trei mai puține decât West Ham, care ocupă ultima poziție de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei de pe Old Trafford, Rangnick a avut o reacție savuroasă legată de golul înscris de Fred. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a punctat cu un șut violent, expediat cu piciorul drept, un procedeu care l-a șocat pe neamț.

Ralf Rangnick, reacție genială la golul marcat de Fred în Manchester United – Crystal Palace 1-0

„După gol, l-am întrebat pe antrenorul secund dacă Fred chiar a dat gol cu piciorul drept. Credeam că poate să șuteze doar cu piciorul stâng”, a declarat Ralf Rangnick.

ADVERTISEMENT

Antrenorul german a vorbit și despre tactica pe care vrea să o folosească la Manchester United. Împotriva lui Crystal Palace, pe hârtie, Rangnick a jucat 4-2-3-1, așa cum o făcea și predecesorul său, Ole Gunnar Solskjaer, dar abordarea a fost diferită.

„Tactica trebuie să se adapteze în funcție de jucătorii pe care îi avem la dispoziție. Eu îmi doresc să folosesc fotbaliștii pe pozițiile pe care dau cel mai bun randament.

ADVERTISEMENT

Cred că acest lucru s-a întâmplat astăzi. Chiar dacă pe foaie s-a văzut altfel, Cristiano Ronaldo nu a fost singur. Marcus Rashford l-a ajutat foarte bine în atac. Am vrut ca cei doi să pună presiune pe fundașii adverși, iar mingea să se afle mai mereu între Cristiano și Marcus.

Bruno Fernandes și Jadon Sancho au strălucit, cred că li se potrivește perfect acest 4-4-2 pe care l-am adaptat în timpul jocului. E adevărat, puteau crea mai multe ocazii, dar s-au achitat foarte bine de sarcini, mai ales atunci când au avut mingea la picior.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut la nebunie cum s-au descurcat cei doi fundași laterali (n.r. – Dalot și Telles) și cei doi fundași centrali (n.r. – Maguire și Lindelof). Au anticipat totul foarte bine. Fundașii laterali au ajutat mult atacul. E bine. Pentru primul meci, sunt mulțumit”, a adăugat neamțul.

Calificată deja de pe primul loc în primăvara Champions League, Manchester United mai are de jucat doar cu Young Boys, în ultima etapă din faza grupelor. În campionat, pe „diavoli” îi așteaptă o serie de meciuri mai ușoare, care le poate permite să recupereze diferența față de primele clasate.

Norwich, Brentford, Brighton, Newcastle și Burnley sunt adversarii pe care îi mai are de înfruntat în Premier League vicecampioana Angliei în 2021.

ADVERTISEMENT