News

Raluca Turcan, anunț uriaș pentru IMM-urile afectate de COVID-19! „Primesc un miliard de euro”

02.08.2020 | 10:43
Raluca Turcan anunt urias pentru IMMurile afectate de COVID19 Primesc un miliard de euro
ADVERTISEMENT

Vicepremierul Raluca Turcan a făcut un anunț uriaș pentru IMM-urile afectate de COVID-19! Aceasta a transmis că Guvernul Orban a adoptat pachetul de granturi nerambursabile pentru antreprenorii români ale căror afaceri au avut de suferit în această perioadă.

Concret, 1 miliard de euro intră direct în economie. Banii vor ajunge către aproximativ 100.000 de afaceri românești, prin trei scheme de finanțare, până la sfârșitul acestui an.

ADVERTISEMENT

Vorbim de 550 de milioane de euro, granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant) și de 350 de milioane de euro, granturi pentru repornire.

1 miliard de euro pentru IMM-uri

Aici se oferă până în 150.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, 100 de milioane de euro reprezintă granturi pentru microîntreprinderile fără angajați. Concret, discutăm despre ganturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de ajutor în această perioadă.

IMM-urile afectate de criza covid-19 primesc 1 miliard de euro! Este răspunsul nostru la situația de criză în care ne…

Posted by Raluca Turcan on Saturday, August 1, 2020

„Guvernul PNL reușește, iată, într-un timp record, să implementeze măsurile propuse în urmă cu o lună la prezentarea Programului de relansare economică, cel mai amplu și mai ambițios program de investiții pe care și l-a propus vreodată un Guvern din România.

ADVERTISEMENT

Este un efort de echipă uriaș pentru că lucrăm în paralel la foc continuu și pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Dar arătăm în felul acesta românilor că ceea ce am promis devine realitate. Că se poate!”, a scris vicepremierul Raluca Turcan, pe Facebook

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că guvernul condus de Ludovic Orban va trimite bani mulți către diferite companii. „A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice.

ADVERTISEMENT

Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților.

Am susținut de la bun început necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești.

Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică bazat pe măsuri adaptate noii economii, model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată”, declara președintele Klaus Iohannis în urmă cu doar câteva zile.

 

ADVERTISEMENT