News

Raluca Turcan, declarație dură pentru Coaliție: ”Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creșterea extremismului”

Raluca Turcan a admis că extremismul este în creștere în România. Una dintre cauze, ”conflictul public între PNL și PSD”
15.03.2024 | 22:11
Raluca Turcan declaratie dura pentru Coalitie Conflictul public intre PNL si PSD a condus la cresterea extremismului
Raluca Turcan admite rolul certurilor din Coaliție în creșterea extremismului Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu a declarat vineri că “extremismul e real şi e o problemă”. Conflictul dintre liberali şi social-democraţi şi nereuşita în privinţa aderării la spaţiul Schengen sunt două dintre motivele care au dus la creșterea fenomenului.

Raluca Turcan, declarație dură pentru Coaliție

Ministrul Culturii a precizat că fenomenul extremismului trebuie combătut de o Românie mai fermă în Europa, dar și mai atentă la cei care nu au beneficiat de sprijinul UE.

ADVERTISEMENT

“Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa ca noi, au crezut poate că dezvoltarea constantă rezolvă toate problemele pentru toată lumea.

Ne-au sancţionat atacurile nefondate din spaţiul public. Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului.

ADVERTISEMENT

Alţii au crezut poate că Europa e răspunsul la orice problemă. Şi au minimalizat comunicarea cu oamenii, reacţia promptă la aşteptări pe care oamenii le au.

Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită.

ADVERTISEMENT

În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă.

Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a declarat Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului Culturii, atragerea de fonduri UE, pentru dezvoltarea micilor comunități, poate contribui la combaterea extremismului.

“Şi trebuie să continuăm să aducem bani europeni – mai ales în sate şi în oraşele mici. Primarul liberal care aduce fonduri europene și investiții în localitatea lui e cel mai eficient luptător contra extremismului”, a mai afirmat președinta PNL Sibiu.

ADVERTISEMENT