Sport

Rapid, amendă uriașă după ce suporterii au înjurat-o pe Cristina Neagu la meciul din Cupa României cu CSM București

Rapid plătește scump după ce suporterii „alb-vișinii” au înjurat-o pe Cristina Neagu la meciul din Cupa României. Amendă-record pentru handbalul românesc.
01.03.2023 | 12:16
Rapid amenda uriasa dupa ce suporterii au injurato pe Cristina Neagu la meciul din Cupa Romaniei cu CSM Bucuresti
8.000 de lei e amenda primită de Rapid, după incidentele de la meciul cu CSM București. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, „Messi din handbal”, a fost înjurată și apostrofată de către suporterii Rapidului la meciurile cu CSM București, iar gestul „alb-vișiniiilor” a fost aspru criticat. Și nu a rămas nepedepsit.

CS Rapid, amendă-record în handbalul romănesc după ce fanii au înjurat-o pe Cristina Neagu

Considerată de mulți cea mai valoroasă handbalistă din istoria României, care tocmai a depășit pragul de 1.000 de goluri în Liga Campionilor, Cristina Neagu a fost „umplută de respect” de către ultrașii „giuleștenilor”.

ADVERTISEMENT

Handbalista a fost înjurată și apostrofată la meciul dintre Rapid și CSM București de pe 22 februarie, din Cupa României, disputat în Sala Polivalentă.

Ca urmare a acestor incidente, Federația Română de Handbal a decis să sancționeze clubul Rapid cu o amendă de 8.000 de lei, așa cum se arată într-un comunicat:

ADVERTISEMENT

„În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de observatorul delegat la jocul de Cupa României ‘Râureni’ – feminin, dintre CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti, din data de 20.02.2023, de la Bucureşti, Comisia stabileşte sancţionarea clubului CS Rapid Bucureşti cu penalitate de 8.000 (opt mii) lei, conform art. 69.4 coroborat cu art 69.2 lit b) pct.1 cu aplicare Art. 34.1 litera k) (recidivă 30.08.2022) din Regulamentul Disciplinar al FRH, data limită de achitare 30.03.2023, pentru scandări jignitoare/obscene a suporterilor proprii”.

Ioana Cosma, reacție acidă la Fanatik SuperLiga: „Scoateți banii din buzunar! Ați înnebunit?!”

Ioana Cosma, noua moderatoare a emisiunii FANATIK SUPERLIGA a comentat în termeni duri gesturile reprobabile ale suporterilor Rapidului: „A venit decizia în urma scandalului săptămânii trecute din handbalul românesc. Comisia de Disciplină a hotărât o amendă de 8.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Prima dată probabil sancționezi cu 8.000 de lei, probabil a doua 160.000 de lei. Eu până la urmă sunt împotriva deciziilor fără spectatori”, a explicat jurnalista decizia FRH.

Ba, mai mult, consideră că Rapid ar trebui să îi bage în ședință pe ultrași după această sancțiune usturătoare primită: „Te ard la bani, te penalizez și tu entitate sportivă, societate, te duci la proprii tăi suporteri și discuți cu ei în scopul: ‘Scoateți banii din buzunar! Nu mai am bani să-mi plătesc o jucătoare!

ADVERTISEMENT

Ați înnebunit?! Ajutați-ne! Sunteți cu noi sau împotriva noastră?!’. E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo!”, a fost reacția dură a Ioanei Cosma la adresa suporterilor Rapidului.

ADVERTISEMENT