Sport

Rapid, învinsă de o echipă de liga a 3-a în primul amical din 2022. De ce au vrut giuleștenii să iasă de pe teren

Rapid a pierdut primul amical jucat în cantonamentul din Turcia, dar elevii lui Mihai Iosif au vrut, spre finalul confruntării, să părăsească terenul din cauza agresivității adversarilor.
09.01.2022 | 21:10
Rapid invinsa de o echipa de liga a 3a in primul amical din 2022 De ce au vrut giulestenii sa iasa de pe teren
ADVERTISEMENT

Aflată pe locul 7 în Casa Pariurilor Liga 1, primul sub zona de play-off, Rapid se pregătește în Turcia pentru partea a doua a campionatului, care începe, pentru elevii lui Mihai Iosif, cu meciul de la Craiova, împotriva Universității.

Rapidiștii au fost victimele mai multor faulturi dure ale jucătorilor adverși

Alb-vișinii au susținut, duminică, un amical, împotriva lui Diyarbakirspor, echipă aflată în liga a 3-a din Turcia. Rapid a deschis scorul prin Adrian Bălan, în minutul 8. În repriza a doua, însă, echipa turcă a întors rezultatul, prin golurile lui Bilal (69) și Barak Asik (83).

ADVERTISEMENT

După ce gazdele au trecut în avantaj, elevii lui Mihai Iosif au vrut să părăsească terenul, nemulțumiți de agresivitatea jucătorilor turci, dar și de maniera de arbitraj. Până la urmă, însă, ei au rămas pe teren până la final.

A fost un meci de pregătire. Noi punem foarte mult accent pe aspectul fizic. În această perioadă nu contează rezultatul. Important este să ne pregătim ca să ajungem la ora meciului de la Craiova la cea mai bună formă și să scoatem un rezultat bun. Acesta este scopul nostru la începul anului.

ADVERTISEMENT

Ne așteptam la un meci mai dur, pentru că Turcia, ca nație, este mai agresivă, de aceea au fost și câteva clinciuri. A fost și acea situație ciudată în care am vrut să ieșim de pe teren, pentru că au fost 4-5 faulturi pe care arbitrul s-a făcut că nu le vede.

Dar, până la urmă, am stabilit să rămânem pe teren, pentru că era important meciul și trebuia să ne facem antrenamentul”, a declarat Lucian Goge pentru Rapid TV.

ADVERTISEMENT

Al optulea cantonament în Turcia alături de Rapid

Mijlocașul a declarat că el și ceilalți jucători cu experiență de la Rapid dau sfaturi jucătorilor tineri din lot. „În mod normal, acesta este al 10-lea cantonament al meu în Turcia. Dar, având în vedere că a fost pandemia cred că este al optulea. În ultimul an nu am mai venit, pentru că nu se putea călători aici.

În fiecare zi, eu și ceilalți jucători mai experimentați le dăm sfaturi jucătorilor tineri de la Rapid. Ei știu foarte bine ce au de făcut și se pregătesc bine. Trebuie să fie mai conștienți de șansa pe care o au în acest moment, pentru că sunt la o echipă mare și mulți și-ar dori să fie în locul lor”, a mai declarat jucătorul.

ADVERTISEMENT

Lucian Goge speră ca Rapid să învingă Universitatea Craiova

Mijlocașul giuleștenilor se gândește, deja, la primul meci al sezonului, cel din etapa a 22-a, în deplasare, cu Universitatea Craiova. „În momentul de față suntem puțin obosiți, dar este normal să fie așa după cinci zile de cantonament, dar acumulăm în fiecare zi.

Mai avem o săptămână de pregătire, după care intrăm în linie dreaptă pentru meciul de la Craiova. Partida cu Universitatea este un derby. Noi suntem, deja, pregătiți pentru acest meci.

Ei alcătuiesc o echipă bună. Și în turul campionatului am avut meci greu împotriva lor. Cu puțină șansă puteam să luăm punct sau puncte, dar acum sper să câștigăm”, a mai declarat Goge.

Rareș Ilie s-a simțit în largul lui la primul amical al Rapidului din 2022

Alt mijlocaș din lotul Rapidului, Rareș Ilie, cel mai tânăr dintre jucătorii pe care Mihai Iosif îi are în cantonament, a recunoscut că echipa mai are de lucrat la unele aspecte. „Și eu și colegii suntem bine după acest prim meci amical.

Suntem puțin încărcați de oboseală, dar este normal la începutul cantonamentului, pentru că au fost zile mai intense. Nu ne-a interesat atât de mult rezultatul, cât jocul.

Mai avem de lucrat multe chestii și ne vom asigura că la reluarea campionatului vom fi bine la toate capitolele. Eu m-am simțit foarte bine în joc. Am făcut ceea ce trebuia să fac, cu mici greșeli, ca oricare alt jucător. O să-mi analizez evoluția, dar am fost în largul meu.

Cred că nici la următoarele două meciuri nu ne vom axa pe rezultat. Ne va interesa jocul, să îndeplinim cerințele antrenorului și cred că la finalul cantonamentului vom fi pregătiți pentru primul meci după reluarea campionatului.

Universitatea Craiova este o echupă bună, despre care la începutul sezonului se spunea că va lupta la titlu. Prinde play-off-ul an de an, este o formație cu pretenții, dar în tur, până la cartonașul roșu (n.r. – eliminarea lui Belu Iordache din minutul 43), nu a fost peste noi.

De fapt, din punctul meu de vedere nicio altă echipă nu a fost clar peste noi.

Eu cred că vom câștiga la Craiova. Ne așteaptă 6 luni foarte bune. În opinia mea, vom prinde play-off-ul”, a declarat jucătorul aflat de doi ani la Rapid.

ADVERTISEMENT