Sport

Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Koljic dă lovitura în prelungiri. Cum arată clasamentul. Video

Rapid a fost foarte aproape de un nou rezultat-surpriză, însă două goluri primite în finalul meciului i-au adus prima înfrângere din acest sezon al Ligii 1.
28.08.2021 | 22:44
Rapid  Universitatea Craiova 12 Koljic da lovitura in prelungiri Cum arata clasamentul Video
Claudiu Belu Iordache si Matteo Fedele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 28 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-08-2021
20:00

Cum arată clasamentul după Rapid - Universitatea Craiova 1-2

Rapid a pierdut primul meci din acest sezon al Ligii 1, 1-2 pe teren propriu cu Universitatea Craiova, dar își menține poziția secundă în clasament.

Giuleștenii au fost la  un pas de o nouă victorie surprinzătoarea, dar au primit două goluri pe final de meci, care le-au spulberat visurile. Înfrângerea a fost cauzată și de eliminarea lui Belu-Iordache din finalul primei reprize, acesta primind al doilea cartonaș galben pentru un fault brutal.

 

28-08-2021
17:55

Rapid - Universitatea Craiova 1-2 (Albu 14 / Markovici 82, Koljic 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+1: GOOOL U CRAIOVA! Koljic înscrie un gol senzațional, cu un șut-bombă, la vinclu, de la peste 20 de metri.

Min. 82: GOOOL U CRAIOVA! Cîmpanu șutează de la marginea careului, Moldovan respinge în bară, mingea ajunge la Markovici, care trimite în poarta goală din 3 metri.

Min. 70: Șutul lui Bairam la colțul lung trece puțin pe lângă poartă.

Min. 60: Moldovan intervine din nou muraculos la șutul lui Baiaram din afara careului.

Min. 57: Șutul lui Baiaram lovește bara, mingea ajunge la Nistor, acesta reia spre poartă, dar Moldovan respinge în transversală.

Min. 48: Pigliacelli are nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă aruncată de fanii giuleșteni a explodat în apropierea sa.

Min. 46: Baiaram intră în locul lui Vătăjelu la Universitatea Craiova.

Min. 42: Belu-Iordache a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Min. 40: Șutul lui Gustavo este reținut de Moldovan.

Min. 39: Pigliacelli respinge greu lovitura de cap a lui Hlistei din 8 metri.

Min. 35: Șutul lui Bancu la colțul scurt, cu dreptul, este reținut în doi tmpi de Moldovan.

Min. 14: GOOOL RAPID! Albu înscrie superb, din colțul careului mare, cu un șut la colțul lung.

Min. 12: Șutul lui Nistor este reținut fără probleme de Moldovan.

Min. 10: Hlistei are prima ocazie de a marca, dar șutul său este reținut de Pigliacelli.

Min. 1: A început meciul.

28-08-2021
16:19

Echipele de start la Rapid - Universitatea Craiova

  • Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, Dandea, Goge – Crepulja, Albu, Ilie – Carnat, Bălan, Hlistei. Rezerve: Drăghia, Moise, Marzouk, Pănoiu, Florica, Nastos, Barbu, Despa, Bazza. Antrenor: Mihai Iosif 
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Fedele, Vătăjelu – Cîmpanu, Markovic, Gustavo. Rezerve: Lazar, Bălașa, M. Constantin, Căpățînă, Vînă, N. Constantin, Baiaram, Koljic, Ivanov. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Meciul Rapid – Universitatea Craiova are loc sâmbătă, 28 august, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 7-a din Liga 1. Giuleştenii, deşi sunt o echipă revenită după şase ani în prima divizie, au un început excelent, sunt neînvinşi în cele şase partide, au 16 puncte şi sunt singura formaţie fără gol primit. Craiova lui Laurenţiu Reghecampf are 9 puncte şi încă e departe de aşteptările patronului şi ale fanilor.

Unde se joacă meciul Rapid – Universitatea Craiova

Confruntarea Rapid – Universitatea Craiova se dispută sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00 pe Arena Naţională din Capitală. Foarte probabil, ca şi pe perioada desfăşurării celor patru partide de la EURO 2020, acoperişul rabatabil al arenei nu va fi tras în cazul în care va ploua şi este posibil ca vremea nefavorabilă să reducă din numărul de spectatori înregistrat la precedentele jocuri ale Rapidului pe acest stadion.

ADVERTISEMENT

Totuşi, cel puţin 4-5 mii de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la acest joc, printre ei şi ceva suporteri ai echipei din Bănie. Toţi aceştia vor putea intra pe stadion doar făcând dovada schemei complete de vaccinare sau având teste antiCOVID negative pe timp de 72 ore sau 24 de ore, în cazul celor antigen.

Cine televizează partida Rapid – Universitatea Craiova

Partida Rapid – Craiova se joacă sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00, pe stadionul Arena Naţională, în etapa a 7-a din Liga 1 şi va fi transmisă pe micile ecrane de canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti, prognoza meteo nu e una deloc favorabilă fotbalului. Chiar dacă la ora partidei ar putea fi o temperatură agreabilă, în jur de 22 de grade, problema este instabilitatea atmosferiică accentuată, existând pericolul serios să plouă chiar în timpul partidei. Experimentatul arbitru Radu Petrescu va conduce acest meci.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Rapid – Universitatea Craiova

Mihai Iosif nu se poate baza la acest joc pe aportul importantului fundaş stânga brazilian Junior Moraes şi nici pe cel al lui Antonio Sefer, care ispăşeşte ultima etapă de suspendare după eliminarea din finalul derbyului cu Rapid. Pe postul lui Junior Moraes ar urma să fie trimis Florică.

ADVERTISEMENT

La Universitatea Craiova, rămân indisponibili Antonio Conte şi Andrei Ivan, dar nici bosniacul Elvir Koljic nu figurează pe listă, nici măcar pentru banca de rezerve. Lovit cu brutalitate în meciul precedent de către Izata de la Gaz Metan, mijlocaşul Mateiu s-a ales cu un puternic traumatism dentar, având doi dinţi rupţi şi nici el nu este inclus pe foaia de joc.

Echipele probabile la Rapid – Universitatea Craiova

  • Rapid: H. Moldovan – Cl. Belu, Săpunaru, D. Grigore, Florică – Crepulja, Albu – Pănoiu, R. Ilie, Hlistei – Ad. Bălan. Antrenor: Mihai Iosif
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Screciu, V. Găman, Bancu – Nistor, Fedele, Vână –  Gustavo, Markovici, Baiaram. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
ADVERTISEMENT

Reghecampf are doar cuvinte de laudă la adresa Rapidului

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul oltenilor, are numai cuvinte de laudă la adresa Rapidului. „Jucăm cu o echipă care în momentul de faţă este în top. Va fi un meci dificil, va fi un meci unde vor fi foarte multe ambiţii, va fi un spectacol în tribune. Cu siguranţă cei de la Rapid vor încerca să facă orice să nu piardă. Mie îmi place în general fotbalul mai dur, bărbătesc, dar la limita fair-play-ului, la limita regulamentului. Fotbalul este pentru bărbaţi, se întâmplă să fie şi anumite contacte mai dure.

Nu contează bugetul pe care îl au, bravo lor că au reuşit să facă o echipă atât de competitivă. De ce nu ar trebui să câştige o echipă campionatul, care nu are un buget ca o echipă precum CFR sau FCSB? Nu întotdeauna banii sunt cei care câştigă un campionat”.

Cote la pariuri pentru jocul Rapid – Universitatea Craiova

Deşi Rapid e marea surpriză, echipa care merge ceas, care nu a primit gol, casele de pariuri văd altfel această întâlnire. Acordă echipei lui Reghecampf prima şansă, la o cotă de 2,25 şi giuletenilor le stabileşte un 3,30 deosebit de tentant pentru a mai bifa o victorie. Un gol al Rapidului are cotă bună, 1,40.

În privinţa meciurilor directe, aici avem o dificultate în sensul în care până acum şase ani, atunci când a început alunecuşul pe tobogan pânâ în Liga a 4-a, Rapid a jucat împotriva Universităţii Craiova, echipa pe atunci patronată de Adrian Mititelu, care şi ea avea să ajungă tot în Liga 4!

ADVERTISEMENT