Sport

Rapid, cea mai slabă apărare din play-off! Pariurile lui Lobonț, falimentare și în prima repriză a meciului cu Farul

Bogdan Lobonț a încercat o abordare nouă la meciul cu Farul, dar planul defensiv al Rapidului n-a părut deloc inspirat. Fundașii au greșit inclusiv la primul gol
24.04.2024 | 20:20
Rapid cea mai slaba aparare din playoff Pariurile lui Lobont falimentare si in prima repriza a meciului cu Farul
Rapid, cea mai slabă apărare din play-off! Pariurile lui Lobonț, falimentare și în prima repriză a meciului cu Farul. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț l-a lăsat pe bancă pe Cristi Săpunaru pentru meciul Farul – Rapid. La Ovidiu, „Pisica” a folosit un cuplu de fundași centrali format din Iulian Cristea și Dragoș Grigore.

Bogdan Lobonț, pariuri falimentare în apărare. Cum s-au descurcat Iulian Cristea și Dragoș Grigore

Paul Iacob, cel care obișnuia să joace stoper, alături de Cristi Săpunaru, a fost urcat la mijloc, și chiar a primit banderola de căpitan. Iacob a făcut pereche în fața apărării cu Răzvan Oaidă, unul dintre cei mai contestați jucători ai alb-vișiniilor.

ADVERTISEMENT

Planul defensiv al lui Lobonț n-a dat roade, iar în prima repriză campioana en-titre și-a creat o sumedenie de ocazii de gol. Dacă inițial giuleștenii au scăpat, apărarea a clacat în minutul 40.

Louis Munteanu s-a desprins cu lejeritate dintre cei doi stoperi, Grigore și Cristea, și a deblocat tabela de marcaj cu a 10-a sa reușită din acest sezon. A fost al 12-lea gol încasat de Rapid în acest play-off, iar echipa lui Lobonț are cea mai slabă defensivă dintre cele șase echipe.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Bogdan Lobonț a căzut definitiv în repriza a doua, când campioana en-titre a mai dat două goluri. Andronache și Benchaib au perforat poarta grupării de sub Podul Grant.

Rapid, probleme cu portarul în meciul cu Farul

Deși a avut câteva intervenții bune în prima repriză a meciului de la Ovidiu, în fața foștilor săi colegi, Marian Aioani n-a terminat partida pe teren.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul, care l-a costat 400.000 de euro, pe Dan Șucu a fost înlocuit la pauză de Bogdan Lobonț. În locul său, „Pisica” l-a trimis în teren pe veteranul Virgil Drăghia.

Cel mai probabil, Aioani a fost înlocuit din cauza unor probleme medicale, mai exact o problemă musculară.

ADVERTISEMENT

În startul reprizei a doua, portarul giuleștenilor a fost surprins de camerele de luat vederi cu gheață la picior.

  • 14 goluri a luat Rapid în primele șase meciuri de play-off și are cea mai slabă apărare
ADVERTISEMENT