Sport

Mihai Iosif, schimbări importante în lotul Rapidului! Cinci jucători au fost anunțați să își caute echipă

Nou promovata Rapid ocupă locul 7 în pauza competițională de iarnă, iar patronul clubului, Victor Angelescu, a anunțat după ultimul meci oficial că se va renunța la unii jucători.
23.12.2021 | 16:56
Mihai Iosif schimbari importante in lotul Rapidului Cinci jucatori au fost anuntati sa isi caute echipa
Cinci jucători ai Rapidului au fost trimiși la echipa a doua
ADVERTISEMENT

Rapid a terminat prima parte a campionatului pe locul 7, fiind, din acest punct de vedere, cea mai bună dintre echipele nou promovate în Liga 1 în vară. CS Mioveni se găsește pe locul 12, iar FC U Craiova pe 14.

Rapid își dorește un fundaș polivalent, de ambele picioare, un mijlocaș central și un atacant

Pentru a-și îndeplini obiectivul „nedeclarat”, acela de a obține un loc de play-off la finele sezonului regulat, antrenorul Mihai Iosif a cerut conducerii clubului realizarea unor transferuri.

ADVERTISEMENT

Sunt jucători la care ne-am gândit. Ne-am dori un fundaș polivalent, stânga și dreapta, un mijlocaș central și probabil un atacant. Trebuie să vedem, în funcție și de jucătorii care vor pleca. Cei care au jucat mai puțin, care au nevoie de minute.

Vom aduce acolo unde suntem descoperiți”, a declarat președintele clubului, Daniel Niculae, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif a trimis cinci jucători la echipa a doua a Rapidului

Iar pentru a face loc unor jucători noi, e nevoie ca alții să plece. Ca urmare, cinci fotbaliști dintre cei pregătiți de Mihai Iosif au fost anunțați că nu se va mai apela la serviciile lor începând cu etapa a 22-a, programată între 21 și 24 ianuarie.

Sper ca Moș Crăciun să vină cu patru-cinci jucători. O să vorbesc cu Moșu’. I-am trimis scrisoare de ceva timp. Avem nevoie de calitate și cantitate”, declara antrenorul la finalul meciului cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Astfel, fundașii Mircea Leasă și Aniestis Nastos și mijlocașii Alexandru Ioniță II, Raul Costin și Bogdan Barbu au fost trimiși la echipa a doua și, pe cale de consecință, pot să-și caute altă echipă.

Barbu, Costin și Leasă nu au jucat niciun minut în această ediție de campionat, cu mențiunea că ultimul a fost victima unei accidentări care l-a ținut mult timp în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Nastos a prins doar trei meciuri: 24 de minute pe teren propriu cu Universitatea Craiova, 76 tot acasă, cu FC Voluntari, în runda a 10-a, și 70 în etapa care a urmat, în deplasare, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

În fine, Ioniță a prins cele mai multe meciuri dintre cei enumerați anterior, cinci. A jucat 4 minute, acasă, cu CFR Cluj, 17 în deplasare cu Dinamo, 50 acasă cu FC U Craiova și 79 în deplasare cu Academica Clinceni, când a primit un cartonaș galben.

Toate aceste meciuri au fost la rând, între etapele a 12-a și a 15-a, după care a mai prins 18 minute în runda a 18-a, în deplasare, cu Farul Constanța, când a ieșit accidentat, fiind înlocuit cu Albert Stahl.

Victor Angelescu anunța, după meciul cu Botoșani, că Rapid se va despărți de 2-3 jucători

După meciul cu FC Botoșani, ultimul din acest an pentru Rapid, care a avut loc în etapa a 21-a, pe 18 decembrie, patronul Victor Angelescu preciza că în pauza de iarnă vor avea loc schimbări în lotul pregătit de Mihai Iosif și Adrian Matei.

Renunțăm la 2-3 jucători și aducem alți 2-3, vedem ce se va mai întâmpla. Avem jucători pe listă, vom începe negocierile cu ei. Strategia noastră a fost făcută să ne bazăm pe români.

Am adus mulți străini la Liga 2, în primul sezon, și nu a funcționat. Românii știu ce înseamnă acest club. Am adus străini care știau campionatul. Dar asta nu înseamnă că nu mai aducem străini”, declara patronul grupării alb-vișinii.

ADVERTISEMENT