Sport

Rapid – FC U Craiova 1-2, în etapa 25 din SuperLiga. Oltenii lui Mititelu, piaza rea pentru giuleșteni. Cum arată clasamentul

FC U Craiova s-a impus din nou în fața Rapidului, de data asta în Giulești cu 2-1, și s-a apropiat amenințător de ultimul loc ce asigură calificarea în play-off.
10.02.2023 | 21:54
Rapid  FC U Craiova 12 in etapa 25 din SuperLiga Oltenii lui Mititelu piaza rea pentru giulesteni Cum arata clasamentul
Paul Alexandru Iacob, Cristian Ionut Sapunaru, Yassine Bahassa si Florin Bogdan Stefan in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FC U Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, vineri 10 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
10-02-2023
20:19

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Rapid - FC U Craiova 1-2

FC U Craiova e o adevărată piază rea pentru Rapid, în fața căruia nu a pierdut niciodată din 2020 încoace. Iar tradiția s-a confirmat din nou vineri seara în Giulești, când echipa lui Niclo Napoli s-a impus în fața „vișiniilor” cu 2-1. Cu cele 3 puncte acumulate, FC U Craiova urcă până pe locul 7 în clasament, la doar trei puncte în spatele lui Sepsi, și pare a avea șanse certe de a prinde ultimul loc de play-off.

De partea cealaltă. Rapidul a fost departe de festivalul pe care l-a arătat în meciurile de pe teren propriu cu Sepsi și FC Voluntari. Jocul a fost haotic, Dugandzic nu a mai ieșit deloc în evidență, iar Mutu nu a găsit soluțiile să contracareze tactica excelentă gândită de Napoli. Cu asemenea joc și sincope, giuleștenii nu se mai pot gândi la titlu, ba, mai mult, chiar și locul pentru o calificare în cupele europene pare în pericol.

SuperLiga
Clasament SuprLiga
10-02-2023
18:02

Rapid - FC U Craiova 1-2 (Iacob 87 / Bauza 1, Bahassa 56)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Final de meci.

Min. 87: GOOOL Rapid! Corner pentru gazde, mingea este deviată în fața porții, de unde Iacob reia în plasă printr-un procedeu tehnic extrem de pretențios, cu călcâiul.

Min. 83: Ganea scapă singur cu portarul rapidist după o pasă a lui Bauza, dar nu reușește să marcheze.

Min. 56: GOOOL FC U Craiova! Negru pătrunde pe dreapta, centrează în mijlocul careului pentru Bahassa, iar acesta reia superb, la vinclu.

Min. 41: Negru avansează în terenul advers și prinde un șut sănătos de la peste 20 de metri, însă Horațiu Moldovan are un reflex uluitor și respinge în corner.

Min. 38: Șutul lui Ioniță cu exteriorul nu-i pune probleme lui Gurău.

Min. 35: Horațiu Moldovan reține șutul lui Bauza din afara careului.

Min. 20: Baeten şutează în blocaj, mingea sare la Bahassa, dar acesta șutează mult peste poartă din 6-7 metri, poziție centrală.

Min. 18: Ioniță șutează din marginea careului la colțul scurt, balonul se duce pe lângă bară.

Min. 1: GOOOL FC U Craiova! Corner pentru olteni, execută Baeten pe 6 metri, de unde Bauza reia cu capul în plasă. Trecuseră abia 45 de secunde de la flueirul de start.

Min. 1: A început partida.

10-02-2023
16:39

Echipele de start la Rapid - FC U Craiova 1948

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ștefan – Pănoiu, Crepulja, Al. Albu – Emmers, Dugandzic, Al. Ioniță II. Rezerve: Drăghia, Belu, Ignat, Kait, Sefer, A. Ciobanu, V. Costache, Luckassen, Bamgboye. Antrenor: Adrian Mutu. 

FC U Craiova 1948: I. Gurău – R. Negru, A. Duarte, Henriques, Huyghebaert – Vl. Achim, Dr. Albu – Baeten, Bauza, Bahassa – Chițu. Rezerve: R. Popa, Paramatti, Sidibe, Mascarenhas, G. Ganea, I. Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli.

Meciul Rapid – FC U Craiova 1948 are loc vineri, 10 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 25 din SuperLiga. Ambele echipe vin după succese concludente pe teren propriu, în care s-au înscris câte cinci goluri: giuleștenii au dezintegrat pe FC Voluntari cu 4-1, iar oltenii au zdrobit U Cluj, deși fără spectatori, cu scorul de 5-0.

Unde se joacă meciul Rapid – FC U Craiova 1948, în etapa 25 din SuperLiga

Confruntarea Rapid – FC U Craiova 1948 se desfășoară vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Valentin Stănescu” din cartierul Giulești, în etapa 25 din SuperLiga și se anunță un meci special din anumite motive. Primul ar fi conflictul dintre Adrian Mititelu, patronul echipei oltene, și fanii proprii de la Peluza Sud. Mititelu ar fi avut de gând chiar să ceară retragerea echipei de pe teren în cazul în care s-ar fi continuat cu injuriile la adresa sa, dar s-a răzgândit și a declarat ca a judecat la rece și a luat cea mai bună decizie.

ADVERTISEMENT

Al doilea motiv, care deja a creat stare de alertă în rândul forțelor de ordine, are ca motivație comportamentul fanilor olteni la meciul din tur la adresa celor giuleșteni, dar chiar și a jucătorilor oaspeți. Aceștia au fost agresați verbal, scuipați și unii dintre ei agresați inclusiv fizic și, firesc, forțele de ordine se tem ca acum fanii Rapidului să nu încerce să își plătească polițele.

Cine transmite la TV partida Rapid – FC U Craiova 1948

Partida Rapid – FC U Craiova 1948 se joacă vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Valentin  Stănescu” din Giulești, în etapa 25 din SuperLiga și o veți putea urmări în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. De asemenea, o veți putea viziona în format LIVE VIDEO dacă alegeți să intrați pe site-ul FANATIK.RO

ADVERTISEMENT

Vineri, 10 februarie, va fi un cer senin, o zi cu destul soare, dar foarte friguroasă. Probleme mari vor fi pentru jucători și pentru spectatori, se anunță din nou casă închisă în Giulești la acest meci, deoarece la ora 20:00 prognozele meteo duc spre o temperatură de minus 4 grade, deci o suprafață de joc înghețată, periculoasă pentru integritatea jucătorilor. Un scandal uriaș a declanșat inclusiv la Craiova delegarea arbitrului Cătălin Popa din Pitești, care a stricat un meci Rapid – CFR Cluj, inventând două penaltyuri pentru giuleșteni.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Rapid – FC U Craiova 1948

Adrian Mutu va avea, cu o excepție, aceeași formulă de start din etapa anterioară, în care Rapid a zdrobit acasă pe FC Voluntari cu 4-1. Cel care nu se regăsește în primul unsprezece este fundașul stânga, brazilianul Junior |Morais, ca urmare a faptului că este suspendat. Ceilalți doi indisponibili sunt accidentați, fundașul Dragoș Grigore și atacantul Papeau.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 continuă să primenească lotul. La meciul cu Rapid sunt șanse mari ca unul dintre titularii postului de fundaș, italianul Paramatti, să fie trecut pe bancă, iar Andre Duarte să facă pereche cu compatriotul său portughez Henriques. În rest, Nicolo Napoli se poate baza pe toți jucătorii ofensivi din partida cu U Cluj.

Cote la pariuri la jocul Rapid – FC U Craiova 1948

Rapid e echipa din play-off, care vrea să termine sezonul pe podium. Oltenii se află în zona mediană și nu au cum să se mai gândească la play-off, distanța până la locul 6 fiind mare. Prin urmare, casele de pariuri spun Rapid cotă 1,90 la victorie, FC U Craiova – 4,60. Șansă dublă „X2” – cotă 1,90, gol marcat de oaspeți – cotă 1,90.

ADVERTISEMENT

Și acum vine surpriza. Sub denumirea de FC U Craiova 1948, Rapid nu a reușit niciodată să învingă echipa olteană, nici în prima, nici în a doua ligă, indiferent unde a avut loc meciul. În tur, la Târgu Jiu, au învins gazdele cu 1-0. Sezonul trecut au fost victorii oltenești, ambele cu 3-2. Doar un 0-0 în 2021 a reușit Rapid la București, așa că e de înțeles că se dorește prima victorie.

ADVERTISEMENT