Sport

FC U Craiova 1948, cale liberă spre play-off după victoria fantastică împotriva Rapidului. Program excelent pentru olteni, unul infernal pentru Sepsi

FC U Craiova 1948 are drum deschis spre play-off după victoria de pe terenul Rapidului. Oltenii au un program ușor în ultimele cinci etape din SuperLiga.
10.02.2023 | 21:59
FC U Craiova 1948 cale libera spre playoff dupa victoria fantastica impotriva Rapidului Program excelent pentru olteni unul infernal pentru Sepsi
FC U Craiova 1948 are șanse reale de a prinde un loc de play-off. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 s-a impus într-unul dintre cele mai încinse meciuri ale etapei cu numărul 25 din SuperLiga. Formația antrenată de Nicolo Napoli a câștigat, scor 2-1 în urma unui joc ofensiv pe care Adrian Mititelu l-a anunțat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Oltenii au drum deschis către play-off, mai ales datorită programului excelent din ultimele cinci etape.

FC U Craiova 1948, șanse reale spre play-off după victoria cu Rapid

FC U Craiova 1948 a bifat o nouă victorie entuziasmantă după jocul cu ”U” Cluj, scor 5-0 în etapa precedentă. Elevii lui Nicolo Napoli i-au administrat Rapidului prima înfrângere în acest sezon din SuperLiga pe teren propriu. Tot echipa finanțată de Adrian Mititelu le-a administrat anul trecut giuleștenilor singura înfrângere de la inaugurarea noului stadion.

ADVERTISEMENT

Grație victoriei cu Rapid, FC U Craiova 1948 a urcat trei poziții în clasament, până pe locul șapte, cu 30 de puncte în 24 de partide. Pe fondul unui program lejer în ultimele cinci etape ale sezonului regulat, FC U Craiova 1948 are șanse evidente de a prinde un loc de play-off.

Mai mult decât atât, dacă oltenii vor primi o decizie favorabilă de la Comisiile FRF și nu vor pierde la masa verde meciul cu Sepsi, care a fost întrerupt din cauza scandărilor rasiste ale ultrașilor Peluzei Sud, FC U Craiova 1948 are cale liberă spre locurile care duc în play-off.

ADVERTISEMENT

Programul lui FC U Craiova 1948 până la finalul sezonului regulat:

  • FC U Craiova 1948 – FC Voluntari
  • FC U Craiova 1948 – CS Mioveni
  • Chindia Târgoviște – FC U Craiova 1948
  • FC U Craiova 1948 – FC Botoșani
  • FC Hermannstadt – FC U Craiova 1948

Sepsi, program infernal în finalul sezonului

Sepsi Sf. Gheorghe ocupă în acest moment locul șase, ultimul care duce în play-off. Covăsnenii au 33 de puncte în 23 de partide și așteaptă, de asemenea, decizia din partea Comisiilor FRF după scandalul de rasism și xenofobie din meciul cu FC U Craiova 1948, verdict amânat cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de echipa finanțată de Adrian Mititelu, Sepsi Sf. Gheorghe are un program infernal în misiunea de a-și păstra locul de play-off. În ultimele două etape, care ar putea fi decisive pentru lupta la play-off, formația antrenată de Cristiano Bergodi le întâlnește pe CFR Cluj și FCSB.

Totodată, covăsnenii joacă pe teren propriu cu liderul Farul. La egalitate cu FC U Craiova se află și FC Botoșani, care a renăscut după venirea lui Flavius Stoican pe bancă, mutare anunțată în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA și cu Petrolul Ploiești. Cele trei echipe au acumulat 30 de puncte. „Lupii galbeni” ar putea fi scoși din ecuație din cauza problemelor mari de ordin financiar.

ADVERTISEMENT

Programul lui Sepsi până la finalul sezonului regulat: 

  • Sepsi – Chindia Târgoviște
  • FC Botoșani – Sepsi
  • Sepsi – FC Hermannstadt
  • Farul Constanța – Sepsi
  • Sepsi – CFR Cluj
  • FCSB – Sepsi
Clasament SuperLiga.
Clasament SuperLiga.

Rapid nu a bătut niciodată FC U Craiova 1948 în campionat

FC U Craiova 1948 a câștigat derby-ul cu Rapid, scor 2-1 în Giulești și a reușit, astfel, să își păstreze seria invincibilă în fața „alb-vișiniilor”. Echipa antrenată de Adrian Mutu nu a reușit niciodată să o învingă pe echipa finanțată de Adrian Mititelu de când aceasta și-a luat titulatura de FC U Craiova 1948.

Din cauza înfrângerii cu FC U Craiova 1948, seria bună a Rapidului de la reluarea SuperLigii s-a oprit, iar giuleștenii au suferit prima înfrângere în noul an după victoriile cu Voluntari și Sepsi, dar și egalul cu ”U” Cluj. Pentru rapidiști, aflați pe locul trei, urmează duelul cu CS Mioveni din deplasare.

ADVERTISEMENT