Sport

Rapid, spulberată de Ikast Herning în Champions League! Giuleştencele nu au avut nicio şansă

Rapid a fost învinsă fără drept de apel în Champions League de Ikast Herning, scor 27-35. Giuleştencele rămân cu cele două puncte obţinute cu Zaglebie Lubin.
24.09.2023 | 18:15
Rapid spulberata de Ikast Herning in Champions League Giulestencele nu au avut nicio sansa
Rapid - Herning Ikast LIVE STREAM ora 17:00 în etapa a 3-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Foto: Rapid Facebook
ADVERTISEMENT
24-09-2023
14:01

Rapid - Ikast 27-35

FINAL DE MECI! Ikast Herning câştigă cu 35-27 confruntarea cu Rapid. Giuleştencele au avut o evoluţie palidă, în faţa unui adversar care a impresionat prin ritm şi viteza de joc. Echipa lui David Ginesta rămâne cu două puncte, în timp ce Ikast are punctaj maxim după primele trei etape. 

Min. 48: 21-28 Ikast! Deşi rapidistele au avut minute excelente de joc, Ikast a reuşit să reducă daunele şi conduce din nou la şapte goluri. 

Min. 40: 16-22 Ikast! Răbufnire de orgoliu a gazdelor, care reduc diferenţa la şase goluri. 

Min 35: 13-21 Ikast! Rapid reuşeşte să mai reducă din handicap, în superioritate numerică. 

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! 20-11 pentru Ikast, într-o repriză fără istoric pentru giuleştence. Echipa din Danemarca a arătat un handbal exploziv, pentru care Rapidul nu a avut replică. 

Min. 25: 9-18 Ikast! Diferenţa de nouă goluri pentru adversare se menţine, dar pare un meci fără istoric în acest moment. 

Min. 21: 7-16 Ikast! Creşte diferenţa. Joc haotic pentru giulteştence. 

Min. 17: 5-13 Ikast! Diferenţă mare pe parchet. Doecamdată, oaspetele defilează. 

Min. 12: 3-10 Ikast! Formaţia daneză se desprinde la şapte goluri. Evoluţie sub aşteptări până acum a rapidistelor. David Ginesta cere al doilea time-out. 

Min 5: 0-3 Ikast! Danezele încep în forţă. 

Start de meci!

Rapid speră să obţină a doua victorie la rând în EHF Champions League. Ikast este un adversar de un alt calibru faţă de Zaglebie Lubin, danezele având două victorii în primele două etape. 

Meciul Rapid – Herning Ikast are loc duminică, 24 septembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 3-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Giuleștencele, cu un antrenor nou încă de la partida cu Zaglebie Lubin din etapa a 2-a, câștigată extrem de greu acasă, la un gol diferență, deși polonezele sunt cea mai slabă echipă din grupă, au din nou în față un obstacol danez, după ce au pierdut în prima etapă la Esbjerg.

Unde se joacă meciul Rapid – Herning Ikast

Întâlnirea Rapid – Herning Ikast se dispută duminică, 24 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din București, la exact 24 de ore de la meciul de foc al campioanei României, CSM împotriva cele mai galonate echipe din handbalul feminin, Gyor, în grupa A a Ligii Campionilor. Rapid – Herning Ikast se joacă în etapa a 3-a din grupa B a competiției.

ADVERTISEMENT

Rapid a dezamăgit tare la partida anterioară, pe care ar fi trebuit să o câștige, în mod normal, acasă, la diferență consistentă în fața polonezelor de la Zaglebie Lubin, considerate a reprezenta echipa cea mai subțire ca valoare din grupă dar abia a izbutit să se impună la un gol diferență, după ce la pauză oaspetele aveau avantaj de trei lungimi. Din acest motiv jucătoarele noului tehnician, ibericul David Ginesta Montes se tem că nu vor avea acel suport fantastic al suporterilor giuleșteni, ca la alte partide europene, fanii fiind nemulțumiți și de rezultate și de calitatea jocului.

Cine transmite la TV partida Rapid – Herning Ikast

Partida Rapid – Herning Ikast se joacă duminică, 24 septembrie, de la ora 17:00, pe parchetul Sălii Polivalente din capitală, în etapa a 3-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin și va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 3, Orange Sport 3 și Prima Sport 3. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Jucătoarele rapidiste au recunoscut fair-play că nu se află în cel mai bun moment al lor dar Eliza Buceschi dă asigurări că echipa va crește de la meci la meci. Ea înțelege suporterii pentru faptul că nu mai vin în numâr mare dar promite că foarte curând prestațiile tot mai bune îi vor readuce în tribune, mai ales că fetele resimt serios acel sprijin fenomenal venit din partea fanilor.

Cine este Herning Ikast, adversara Rapidului în etapa a 3-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin

Adversara Rapidului din etapa a 3-a a grupei B a Ligii Campionilor este unul extrem de puternic, echipa daneză Herning Ikast. După ce s-a duelat deja în prima etapă la Esbjerg cu o altă formație din Danemarca iată-le pe giuleștence având din nou în față o echipă de top din țara lui Hamlet. Danemarca e prezentă, prin wild-card-ul EHF, cu trei echipe în acest sezon de Liga Campionilor, pentru că mai avem și pe Odense în grupa lui CSM București, pe care campioana României a învins-o în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Herning Ikast este unul dintre cluburile care și-a schimbat de multe ori numele, mai precis de șase ori, actuala denumire având-o din 2018. Are în palmares trei titluri, ultimul în 2015, opt cupe ale Danemarcei și șapte trofee europene: de trei ori EHF League, ultima dată în 2023, Cupa Cupelor de două ori, Challange Cup și Champions Trophy câte o dată. Joaca acasă în sala IBF Arena, 3000 de locuri. Antrenor este Kasper Christensen. Lotul este alcătuit din jucătoare nordice (daneze, suedeze, norvegiene) plus cehoaica Jerabkova.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Herning Ikast

Din păcate, pentru casele de pariuri învingătoarea din această partidă va fi echipa daneză Herning-Ikast, care practică un handbal de-a dreptul exploziv, în mare viteză, care aduce un număr mare de goluri. De aceea oaspetele au primit cotă de 1,55 la victorie. Rapid a primit 3,40 pentru a răsturna aceste opinii iar pentru șansă dublă 1X cota este de 2,30.

ADVERTISEMENT

Rapid și Herning Ikast s-au mai întâlnit o singură datâ în cupele europene, în anul 1996, în Cupa EHF și a fost fără istoric, danezele fiind și atunci mult mai bune. Herning Ikast are nu mai puțin de 15 meciuri jucate împotriva echipelor românești de-a lungul timpului și bilanțul e înspăimântător pentru noi; doar trei victorii și un egal, ultimul succes reușit de Baia Mare în lupta din Final Four al EHF acum trei sezoane, 33-31 pentru medaliza de bronz.

ADVERTISEMENT