Sport

Rapid îi dă în judecată pe fanii FCSB care au afişat mesaje rasiste: “Clubul a formulat o plângere penală!”

Clubul Rapid ia atitudine după mesajele cu tentă rasistă afişate pe Arena Naţională. Giuleştenii au anunţat că a formulat o plângere penală.
07.11.2023 | 15:10
Rapid ii da in judecata pe fanii FCSB care au afisat mesaje rasiste Clubul a formulat o plangere penala
Rapid îi dă în judecată pe fanii FCSB care au afişat mesaje rasiste: "Clubul a formulat o plângere penală!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
07-11-2023
13:17

Explicaţii după ce Rapid a făcut plângere penală: "S-a ajuns prea departe!"

Lucian Ionescu, ofiţerul de presă al Rapidului a dat mai multe detalii în cadrul emisiunii “Suflet de rapidist” despre plângerea penală formulată de giuleşteni pentru scandările şi bannerele rasiste din derby-ul cu FCSB: 

“Clubul Rapid a făcut plângere penală la Parchet. Nu avem nimic cu FCSB-ul, nu are nicio vină clubul. Noi vrem să se facă dreptate pentru că s-a ajuns mult prea departe când în Europa toleranţa faţă de rasism este zero.

La noi se ajunge la nişte jigniri fără niciun fel de echilibru. Noi n-am răspuns la jigniri pentru că ele vin către o anumită etnie. Această etnie există în rândul jucătorilor, suporterilor ambelor echipe. Asta se numeşte ură de rasă şi instigare la violenţă.

Vrem ca cei care au ridicat acele bannere să plătească. Eu dacă ies pe stradă şi strig “Mori, ţigane!” mă ia garda. Iar pe stadion acele bannere au stat foarte mult.

Cât trebuie să treacă pentru a interveni Jandarmeria? Dincolo de bannere, au fost scandările obscene fără să se ia nicio măsură”, a spus Lucian Ionescu. 

Rapid, plângere penală după scandările rasiste din derby

Rapid a câştigat cu 2-1 derby-ul de pe Arena Naţională împotriva rivalilor de la FCSB, la meci fiind prezenţi peste 40.000 de fani. Giuleştenii s-au apropiat la două puncte de rivali după o victorie pe care au savurat-o la maximum.

Rapid îi dă în judecată pe fanii FCSB care au afişat mesaje rasiste: “Plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură”

Ca la fiecare derby între cele două echipe, din păcate nu au lipsit scandările şi mesajele cu tentă rasistă în tribune. Iar, la două zile după meci, clubul Rapid a formulat o plângere penală în acest sens:

ADVERTISEMENT

“Clubul nostru a luat act cu consternare de afișarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violență.

Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi și o plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură.

ADVERTISEMENT

Această acțiune reprezintă o plasă de siguranță întinsă de club în vederea tragerii la răspundere INDIVIDUALĂ a persoanelor vinovate de aceste fapte”, se arată în comunicatul clubului.

Liviu Ungurean, revoltat înaintea derby-ului: “Cu ce am venit, cu tancuri, cu armament?”

Liviu Ungurean, liderul suporterilor giuleşteni, s-a revoltat înainte de FCSB – Rapid pentru că fanii oaspeţilor au fost legitimaţi şi controlaţi la sânge la intrarea pe Arena Naţională:

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să arătăm abuzurile? Ce, suntem criminali, asasini? Uitați la ce sunt supuși suporterii din România. Dacă se vor mai întâmpla asemenea abuzuri, galeria Rapidului va lua pauză. Să cânte domnii jandarmi, să susțină dumnealor echipele. Suntem abuzați, puși să trecem prin atâtea filtre. Eu mă simt abuzat când pe mine pun mâna 70 de inși.

Cu ce am venit, cu tancuri, cu armament? Vi se pare normal să fie oamenii ținuți așa? Forțele de ordine se cam joacă cu răbdarea suporterilor. Suntem provocați!

ADVERTISEMENT

Ferească Dumnezeu, sper ca oamenii să nu răspundă cu violență. Sunt sictirit! Îi dezbracă în cort, cu buletinele lângă ei. Nici nu îmi mai pasă, îmi vine să scot toți oamenii și să mergem acasă”, s-a revoltat Liviu Ungurean, înainte de FCSB – Rapid.

ADVERTISEMENT