Fotbal intern

RAPID. Ce urmează? De la Dinamo şi Steaua, la Frăţia şi Tracţiunea!

RAPID. Decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF în privinţa Rapidului lasă, din nou, fotbalul românesc în ceaţă. Şi în pragul unui alt proces la TAS. Numai că faţă de anii...
29.07.2016 | 00:07
RAPID Ce urmeaza De la Dinamo si Steaua la Fratia si Tractiunea
ADVERTISEMENT

RAPID. Decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF în privinţa Rapidului lasă, din nou, fotbalul românesc în ceaţă. Şi în pragul unui alt proces la TAS. Numai că faţă de anii precedenţi, 2016 cunoaşte şi o tragedie sufletească incomensurabilă. Dispariţia Rapidului. Dispariţia unui brand înfiinţat în 1923. Şi care a trecut prin războaie şi regimuri politice potrivnice.

RAPID. Chiar dacă este un verdict ambiguu (decizia Comisiei de Disciplină a constatat legitimitatea Rapidului de a evolua în Liga 1 în acelaşi timp cu falimentul oferit de instanţa de judecată de la Tribunalul Bucureşti), acesta are menirea de a risipi ultimele speranţe ale suporterilor feroviari. Deşi excutorie, decizia poate fi atacată de Valerii Moraru la Comisia de Apel, însă şansele sînt aproape de zero.

ADVERTISEMENT

“Sînt două aspecte importante împotriva Rapidului: decizia Tribunalului Bucureşti şi declaraţiile lui Aurel Brihac, lichidatorul judiciar, care spune că este singurul care putea face un demers de această natură şi nu l-a făcut. Pe baza acestor fapte s-a luat decizia”, au precizat surse federale.

“Adio, Rapid!”

RAPID. În momentul de faţă, fanii Rapidului se întreabă ce se întîmplă cu formaţia înfiinţată în 1923. Iar răspunsul, venit chiar din interiorul Federaţiei Române de Fotbal, este unul descurajant pentru optimiştii din galeria giuleşteană.

ADVERTISEMENT

“Ce s-a decis astăzi presupune excluderea Rapidului din toate competiţiile. Acest lucru o să se întîmple. Iar pentru ca o nouă echipă să se înscrie în Liga a V-a, este nevoie de o altă societate. Deci, adio Rapid! Va fi un nou Rapid, indiferent dacă o să preia palmaresul echipei feroviare. Actualul Rapid şi istoria sa au cunoscut finalul în urma deciziei de azi. Noul Rapid va fi o societate înfiinţată în 2016 sau 2017 sau 2018, nu 1923”, au punctat surse autorizate din anturajul comisiilor.

Unde e trompeta lui Tudorică?

RAPID. În spatele deciziei rămîn multe controverse. Bănuieli, suspiciuni. Poate şi nedreptăţi. Însă ce trebuia să fie cel mai important a rămas în umbră. Unitatea, binele, dorinţa de a pune umărul la salvarea unei părţi mari din istoria fotbalului nostru au rămas în urmă. Odată cu expresia “cea mai frumoasă galerie din România” şi cu trompeta lui Tudorică. Şi cu glasul lui nea Mincea, ultimul lider de galerie ghidat după regulile corecte ale jocului.

ADVERTISEMENT

RAPID. Da, Rapid dispare! Însă a dispărut din decembrie 2012, cînd George Copos a decis intrarea în insolvenţă a clubului feroviar. A dispărut în momentul în care suporterii au început luptele de stradă pentru un bun care nu le aparţinea. Care trebuia să aparţină nepoţilor lor. A dispărut în momentul în care nimănui nu i-a mai păsat de istoria şi poveştile din spatele celor două culori.

De la Steaua şi Dinamo, la Frăţia şi Tracţiunea

RAPID. În Liga a V-a, Rapid ar putea evolua împotriva unor echipe precum Tracţiunea, Power Team, Cadet sau Frăţia. Totuşi, giuleştenii vor da piept şi cu nume mari ale Europei… Doar nume. Atletico de Madrid Bucureşti sau Benfica Noua Generaţie poartă numele celebrelor formaţii care au scris istorie pe continent.

ADVERTISEMENT

Campioana din sezonul trecut al ligii a V-a e Progresul 2005. Campioana a adunat 33 de puncte în 12 meciuri şi a promovat în liga a IV-a, acolo unde va juca începînd cu acest sezon.

Lupta pentru promovare a fost acerbă în stagiunea trecută, Progresul 2005 reuşind să cîştige competiţia pe final, avînd 3 puncte avans faţă de Tracţiunea şi Olimpic.

Bineînţeles, dacă Rapid se va înscrie în competiţie, va fi principala favorită la promovare. Ar fi putut avea şi în această ligă un derby cu Dinamo, însă formaţia CS Dinamo s-a retras în sezonul trecut din competiţie.

Clasamentul Ligii a V-a 2015-2016: 

awd

ADVERTISEMENT