Sport

Rapid pregătește un nou transfer! Un internațional african este dorit în Giulești: „Iubește să atace poarta”

Rapid e gata să facă un nou transfer. Dan Șucu vrea un atacant de echipa națională. Prima reacție a fanilor giuleșteni.
06.04.2024 | 13:06
Rapid pregateste un nou transfer Un international african este dorit in Giulesti Iubeste sa atace poarta
Rapid îl urmărește pe Kehinde Ibrahim, evaluat la 50.000 de euro. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid ar putea să își readucă jucătorii împrumutați de la UTA, în frunte cu Micovshi, însă formația finanțată de Dan Șucu pregătește și alte mutări. În Giulești ar putea ajunge un atacant care joacă la naționala Nigeriei U20.

Rapid e gata să îl transfere pe Kehinde Ibrahim

Kehinde Ibrahim este noua țintă a Rapidului conform informațiilor celor de la 1923.ro. Vârful în vârstă de 18 ani are 1,70 metri și are patru meciuri la naționala Nigeriei U20.

ADVERTISEMENT

Vârful aparține de echipa 36 Lion FC din Lagos, Nigeria și este cotat de Transfermarkt la doar 50.000 de euro, ceea ce înseamnă că pentru Rapid ar putea fi o afacere interesantă.

Jucătorul ar fi monitorizat de ceva timp de către departamentul de scouting al Rapidului, care urmărește zeci de jucători. Daniel Sandu este cel care se ocupă de analiza jucătorilor, care sunt apoi propuși către conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Rapid dă lovitura cu atacantul african? Cristiano Bergodi ar avea nevoie de întăriri dacă Rrahmani va pleca

FANATIK a dezvăluit că Albion Rrahmani este urmărit de englezii de la Brighton, iar dacă va continua evoluțiile de până acum e foarte greu de crezut că Rapid va mai putea să îl țină în vară.

În aceste condiții, Cristiano Bergodi e clar că are nevoie de întăriri în ofensivă, iar Kehinde Ibrahim ar putea fi o soluție ieftină și care ar putea aduce un profit important clubului dacă va confirma, ținând cont că are doar 18 ani.

ADVERTISEMENT

Care sunt calitățile africanului care îl recomandă la Rapid? La această întrebare a răspuns presa din Nigeria, care i-a făcut o caracterizare: „O extremă mică și rapidă de la 36 Lions of Logos, care iubește să atace poarta direct. Cu siguranță este unul dintre jucătorii care pot apărea în prima echipă”, au scris cei de la scorenigeria.com.

Sursa citată susține că departamentul de scouting al Rapidului a venit să îl vadă „pe viu” pe Kehinde Ibrahim: „Mai multe publicații de presă sportivă din Africa au anunțat faptul că echipa de scouteri a Rapidului a fost prezentă, în martie, la un turneu dedicat tinerilor, în ideea în care aceștia pot ajunge la academia din Giulești, în care s-a investit mult în ultimii ani”.

ADVERTISEMENT

Unii suporteri, reticenți în privința lui Kehinde Ibrahim: „Oare are 18 ani?”

Fanii Rapidului sunt destul de reticenți în privința transferului lui Kehinde Ibrahim. Un suporter îl consideră prea scund: „Atacant, 18 ani ……1.70 cm. Cam micuț la stat…..”.

Un alt suporter crede că Rapid încearcă să îi copieze pe cei de la FCSB: „Au văzut la FCSB că merge treaba cu jucători de genul și hop și ei”. Un alt internaut se îndoiește de vârsta jucătorului african: „Și oare are 18 ani?”.

Rapid a adus 4 jucători prin departamentul de scouting: „Identific jucătorii cu profilul care mi se cere”

Daniel Sandu, șeful departementului de scouting de la Rapid, a dezvăluit care e strategia de transferuri în Giulești: „Jucătorii cei mai buni nu sunt mereu foarte vizibili. Contează foarte mult ceea ce își dorește staff-ul tehnic și conducerea. Ulterior, eu primind anumite direcții, urmează foarte multe ore de vizionare a meciurilor din diferite campionate, de pe mai multe continente, unde să urmăresc anumiți jucători și identific jucătorii cu profilul care mi se cere. Lista se updatează însă constant

Te încurcă puțin să ai jucători non-EU din punct de vedere al taxelor, dar sunt mulți pe care îi urmărim. Normal că există o dată de baze cu toți jucătorii pe care i-am urmărit și la care apelăm când este nevoie. Sunt mii de jucători pe care încercăm să-i acoperim în timp”.

Nu mai puțin de patru jucători au fost aduși astfel la Rapid: „Eu am lucrat mai mult pe partea internațională. Primul dintre ei a fost Kait, ulterior Emmers și Papeau au fost doi dintre ei și acum ultimul prezentat: Funsho”.

ADVERTISEMENT
Tags: