Sport

Rapid răspunde la acuze: „Am pierdut titluri cu arbitrajul ‘în spate’”

Rapid se apără după problemele de arbitraj de la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Contraatac tăios al „giuleștenilor”.
16.07.2023 | 13:49
Rapid raspunde la acuze Am pierdut titluri cu arbitrajul in spate
Rapid, comunicat dur de presă după meciul cu Sepsi. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid se află în mijlocul unui scandal de arbitraj după meciul cu Sepsi, iar covăsnenii au reacționat extrem de dur după ce au avut un gol anulat cu VAR.

Rapid, replică dură pentru contestatari: „Ținta de a induce în eroare masele de suporteri rapidiști, precum și microbiștii”

Rapid a emis un comunicat dur după discuțiile provocate după golul anulat cu VAR al lui Sepsi în Giulești: „A trecut o singură etapă din noul sezon și suntem nevoiți să asistăm deja la unele derapaje jurnalistice îndreptate împotriva Rapidului.

ADVERTISEMENT

În cazul de față, fără fond, argument, departe de adevăr, dar cu ținta de a induce în eroare masele de suporteri rapidiști, precum și microbiștii în general.

Un comentator sportiv, totodată formator de opinie prin prisma profesiei, a afirmat că i-a trecut pe la ureche un zvon ‘că va fi un sezon în care Rapidul va avea serios arbitrajul în spate’”.

ADVERTISEMENT

Rapid aduce aminte de episoade celebre din trecut: „Capătă conotații dure”

Clubul a cărui deviză e „Singuri împotriva tuturor” consideră că astfel de insinuări sunt extrem de periculoase ținând cont că Rapid a fost o echipă dezavantajă de-a lungul timpului:

„Zvonul transformat vocal în acuzație de către respectivul comentator capătă conotații dure în contextul în care istoria ne arată de fapt că Rapid a pierdut titluri având arbitrajul la propriu ‘în spate’.

ADVERTISEMENT

Având în vedere relația mereu apropiată și deschisă pe care clubul nostru a avut-o în timp cu mass-media, ne-am dori ca și jurnaliștii să furnizeze informațiile către opinia publică plecând de la o bază solidă și veridică, nu după zvonuri trecute printr-o ureche sau alta.

Din punctul nostru de vedere, munca într-un club de fotbal se desfășoară pe terenul de joc și în jurul acestuia, iar timpul și energia încercăm, pe cât posibil, să nu le irosim în studiourile televiziunilor, emițând opinii și păreri”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Sepsi, acuze grave la adresa arbitrajului după meciul cu Rapid:

Portarul Roland Niczuly a fost primul care l-a atacat pe centralul Sebastian Colțescu„Nu câștigă mereu echipa care joacă mai bine și noi trebuia să câștigăm. Am fost în spatele monitorului și a fost gol valabil. Au început discuțiile încă din prima etapă și nu ar trebui la faze atât de clare.

Sunt foarte multe situați ca portar când sunt mulți jucători în careu, dacă nu are un plasament bun. Eram foarte curios dacă Rapidul avea acest gol și era anulat”.

Marius Ștefănescu a acuzat și el pe arbitrul de tușă: „Nu știu cum s-a judecat. Ne-a zis că Safranko a influențat faza. Eu zic că a văzut mingea și oricum nu mai avea ce să facă. A fost decizia a lui Horia Mladinovici. Pe unde ne-a prins, ne-a rupt! Dânsul l-a chemat”. 

ADVERTISEMENT