Sport

Rapid, refuzată de un internațional român. Patronul Dan Șucu anunța că-l dorește cu orice preț

Rapid București este extrem de activă pe piața transferurilor, însă nu toate țintele stabilite de patronul Dan Șucu ajung în cele din urmă în Giulești.
08.01.2024 | 12:05
Rapid refuzata de un international roman Patronul Dan Sucu anunta cal doreste cu orice pret
Rapid, refuzată de un internațional român. Patronul Dan Șucu anunța că-l dorește cu orice preț. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Este și cazul internaționalului Tudor Băluță, mijlocașul în vârstă de 24 de ani al Farului, care a preferat să rămână la Constanța. Dan Șucu anunța în trecut că dorește să-l aducă pe Băluță cu orice preț, iar pe 17 decembrie părea să facă din fotbalist principala țintă din acest mercato de iarnă.

Rapid, refuzată de un internațional român

”Pot să vă confirm în mod oficial că ni-l dorim pe Băluță de la Farul. Un jucător cu un potențial uriaș, care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”, declara Dan Șucu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, conform CTsport.ro, fotbalistul aflat în ultimele 6 luni de contract a decis să refuze oferta Rapidului și să continue la Farul. Fotbalistul ar considera așa că are garantat locul de titular și ar prinde lotul României la EURO 2024, după care și-ar dori un transfer în străinătate.

Ar conta mult și respectul pe care fotbalistul îl are față de Gică Hagi, astfel că nu și-ar dori ca Farul Constanța să rămână cu mâna goală după acest transfer. Interesul Rapidului pentru Tudor Băluță a fost dezbătută pe larg de către specialiștii FANATIK SUPERLIGA, iar Vivi Răchită îl compara pe mijlocaș cu Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

”Mie Băluță mereu mi-a plăcut, de când era la echipa aceea a lui Mirel Rădoi. E un jucător pe care eu îl vedeam noul Gică Popescu. Și fizic, și ca traioectorie. Dar uite că a avut probleme, accidentări, au fost și ceva transferuri care nu i-au ieșit, nu a jucat mult timp…

Acum iar este accidentat. Și Farul lui Hagi suferă, pentru că nu este nici Băluță, nu este nici Nedelcu, doi jucători pe care Gică ar fi trebuit să-i aibă în echipă. Eu cred că Rapidul face o afacere bună dacă reușește să-l ia pe Băluță. Dar nu știu cum și în ce condiții îi va da drumul Hagi.

ADVERTISEMENT

Știu că și Gică îl place foarte mult pe Băluță, îi spunea la un moment dat Profesorul. E transfer tare pentru Rapid dacă îl face. E al doilea după Borza. Dacă Rapidul își recuperează jucătorii accidentați, dacă vine și Băluță, se poate bate la titlu. Titlul se va decide în play-off. Până atunci se joacă, și dacă FCSB intră cu zece puncte avans… Se înjumătățesc, se fac cinci puncte. Și titlul se va decide acolo, fiecare cu fiecare”, declara Vivi Răchită la FANATIK SUPERLIGA.

Tudor Băluță părea ca va avea un viitor strălucit după ce era cumpărat de Brighton în 2019 pentru 3 milioane de euro. Cu toate acestea a urmat o perioadă nefastă pentru fotbalist, de altfel om de bază pentru România U21 la EURO 2019. Nu a reușit, așadar, să se impună la Brighton, din cauza accidentărilor și a ajuns împrumutat la ADO Den Haag sau Dinamo Kiev, sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Cotat la 2.6 milioane de euro, Tudor Băluță s-a întors în cele din urmă la Farul Constanța, reușind să bifeze 20 de partide în ultimul sezon, dar și două goluri și două pase de gol. Chiar și fără Tudor Băluță, Rapidul se poate considera mulțumită momentan de cum arată mijlocul, cu jucători ca Damjan Djokovic, Răzvan Oaidă sau Cătălin Cîrjan.

ADVERTISEMENT