Sport

Ce nu s-a văzut la tv la derby-ul Rapid – FCSB. Scenografie drept replică pentru Peluzei Sud Steaua

Fanatik a surprins cele mai tari momente care au scăpat camerelor tv la derby-ul de pe Arena Națională dintre Rapid și FCSB.
09.03.2024 | 22:04
Rapid a relansat lupta la titlu după victoria cu FCSB. Spectacol total pe Arena Națională. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproximativ 43.000 de suporteri au creat o atmosferă senzațională pe Național Arena la derby-ul dintre Rapid și FCSB. Cele două galerii și-au aruncat permanent „săgeți” și au încins partida cu două show-uri pirotehnice.

Ce nu s-a văzut la tv la Rapid – FCSB. Cele două galerii rivale s-au duelat cu torțe și alte materiale pirotehnice

Suporterii Rapidului au tratat primul meci din postura de gazdă din acest sezon pe Arena Națională ca o mare sărbătoare. La fel ca pe Giulești, fanii giuleșteni au oferit un moment special în startul partidei, când a apărut o mare de fulare vișinii și întreg stadionul a cântat imnul echipei, așa cum se întâmplă și pe Giulești la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord Rapid a fost prima care a dat startul spectacolului pe cel mai mare stadion din țară, așa cum se întâmpla odinioară la derby-ul dintre giuleșteni și steliști.

Ultrașii „alb-vișinii” nu au reușit să umple peluza și au fost numeric la fel de mulți ca rivalii de la Peluza Nord FCSB, unde au rămas libere doar sectoarele despărțitoare și alte câteva sute de locuri la inelul 3.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului a oferit un show pirotehnic care aduce aminte de America de Sud. Aceștia au reușit încă o dată să păcălească forțele de ordine și au oferit un spectaculos foc de artificii și torțe și fumigene.

Pelzua Nord FCSB, show pirotehnic și coreografie cu mesaj ironic la adrea Rapidului: „Drumul vostru se oprește aici”

Aproximativ 7.000 de suporteri ai FCSB au făcut deplasarea la meciul cu Rapid, iar Peluza Nord a pregătit și scenografie cu tematică Looney Toones. Pe o pânză arborată la inelul 1, a fost înfățit personalul Bugs Bunny într-un automobil, referire, la viteza cu care FCSB se îndreaptă spre titlu.

ADVERTISEMENT

Coreografia a fost însoțită de mesajul: „Drumul vostru se oprește aici”, și face referire la faptul că giuleștenii nu mai au șanse să prindă FCSB în cursa spre titlul de campioană.

Nu au lipsit nici scandările xenofobe clasice la adresa Rapidului. Ba chiar în prima parte a meciului a existat un conflict între fanii Rapidului de la trinbuna a doua și galeria FCSB-ului. Cele două tabere au aruncat una spre cealaltă cu materiale pirotehnice, însă jandarmii și stewarzii nu au permis escaladarea conflictului.

ADVERTISEMENT

Rapid a declanșat nebunia în tribune după golul lui Iacob. Galeria FCSB-ului, redusă la tăcere

Dacă în primele 15-20 de minute galeria FCSB-ului a dominat în multe momente fondul sonor, însă golul lui Paul Iacob din minutul 33 a declanșat vulcanul vișiniu anunțat încă dinaintea meciului.

„Împreună suntem de neclintit”, a fost mesajul scris de club pe tabela în formă de cub de pe Arena Națională, iar jucătorii lui Cristiano Bergodi s-au hrănit cu energia transmisă de fani.

Peluza Nord FCSB, aluzie la rivalii de la Peluza Sud Steaua: „Spiritul lui Myers trăiește doar prin noi”

Galeria FCSB-ului nu i-a uitat nici pe rivalii de la Peluza Sud Steaua și au pregătit un mesaj care a făcut referire la ultima scenografie pregătită de „militari” la meciul din Ghenea cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu: „Spiritul lui Myers trăiește doar prin noi”.

Peluza Nord a răspuns cu un contramesaj la coreografia din prima repriză a celor de la FCSB: „În Peluza Dron, brigăzi adevărate, / Rupte parcă din desene animate”. 

Galeria condusă de Gheorghe Mustață a răspuns cu un banner acid: „Stilul vostru shukar, / Original cocolar”., referire la grupul din Peluza Nord Rapid denumit Original.

Nici Gheorghe Mustață nu a scăpat de ironiile rapidiștilor

Liderul Peluzei Nord FCSB a fost ironizat de galeria Rapidului: „’Sunamă’, să-ți spun cum arată o coregrafie întoarsă la ‘390’ de grade”, ironizându-l pentru o declarație făcută pe TikTok.

Și giuleștenii au continuat războiul cu liderul Peluzei Nord FCSB: „Mustață, omul cu cele mai bune idei, / Ideea de ‘Cucurigu’ o ai de la patul 3?”.

Galeria liderului din SuperLiga a răspuns cu două mesaje cu tentă rasială: „Huliganii care ‘sare’ / Campioni la buzunare” și „Din ajutorul social / Faceți revizia la cal”.

„Fiesta giuleștina” în repriza a doua. Rapidul își umilește rivala: „1, 2, 3….”

Pe fondul atmosferei extraordinare și a faptului că FCSB a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, jucătorii lui Cristiano Bergodi au reușit să marcheze și golul doi prin Rrahmani după pasa lui Krasniqi în minutul 53. Pe contraatac a venit și golul al treilea, după o cursă extraordinară a jucătorului venit de la CFR Cluj.

Rapid continuă astfel seria de meciuri fără înfrângere împotriva FCSB-ului. Giuleștenii nu au pierdut în ultimele patru confruntări, iar lupta la titlu este din nou relansată, cele două echipe fiind despărțite de 4 puncte la startul play-off-ului.

Însă Rapidul nu se oprește aici! A venit și golul al patrulea, după o nouă execuție superbă a lui Rrahmani în minutul 82. Suporterii FCSB-ului au început să părăsească stadionul imediat după golul kosovarului.

Rapidul reușește o nouă victorie împotriva marii rivale care aduce aminte de înfrângerea usturătoare din ultima etapă a sezonului trecut, tot pe Arena Națională, când FCSB a ratat titlul și a pierdut cu 1-5.

  • 43.283 de fani au fost prezenți pe Arena Națională la derby-ul Rapid – FCSB
ADVERTISEMENT