Sport

Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti… Alibec!

Rapid s-a întors în Liga 1 după o pauză de 6 ani, iar fanii giuleştenilor au sărbătorit cum se cuvine acest moment scandând din primul până în ultimul minut al meciului.
18.07.2021 | 23:29
Rapid sa intors in Liga 1 Fanii giulestenilor au facut show petarde fumigene cantece la adresa rivalilor si anti Alibec
ADVERTISEMENT

Duminică a fost zi de sărbătoare pentru fanii Rapidului. Echipa lor revenea pe prima scenă a fotbalului românesc după o pauză de 6 ani. Iar în jurul Arenei Naţionale a fost emulaţie înainte de meci.

Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show

Suporterii erau nerăbdători să vadă din nou echipa la lucru în Liga 1, deşi pentru cei mai mici avea să fie primul meci al Rapidului în prima divizie pe care îl văd. Cu câteva zile înaintea debutului noului sezon, fanii s-au mobilizat să vină în număr cât mai mare la Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Le era dor de un meci în prima ligă, pe cel mai mare stadion al ţării, chiar dacă adversarul nu era avea un nume sonor, Chindia Târgovişte, şi nici programarea meciului nu a fost ideală pentru cei care merg la job luni dimineaţa.

Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti...Alibec!
Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti…Alibec! Sursa foto: sportpictures.eu

11.000 de fani, pe Arena Naţională la Rapid – Chindia!

Cu toate acestea aproximativ 11.000 de fani ai Rapidului au venit pe Arena Naţională pentru a fi alături de favoriţii lor. Ca echipă, Rapid a făcut câteva transferuri interesante pentru Liga 1, mizând pe mai mulţi fotbalişti cu experienţă precum: Cristi Săpunaru, Junior Morais sau Dragoş Grigore în defensivă.

ADVERTISEMENT

Primul semn că Rapid s-a întors în Liga 1 a fost peluza vişinie, populată de aproxiativ 3000 de suporteri care au cântat încă de la încâlzire şi până la finalul meciului. Patronul Rapidului, Victor Angelescu a venit la meci alături de familie, fiind aclamaţi de câţiva fani care se aflau în faţa tribunei VIP.

Patronul Rapidului, Victor Angelescu, alături de familie
Patronul Rapidului, Victor Angelescu, alături de familie

Startul meciului, întârziat 5 minute de petarde şi fumigene!

În peluză, fanii au făcut spectacol. Erau mândri că s-au întors pe prima scenă şi reprezentaţia de pe Arena Naţională avea să fie cea mai bună dovadă. Au cântat cu patos imnul Rapidului şi apoi au întârziat startul meciului aruncând cu torţe, petarde şi fumigene.

ADVERTISEMENT

Fanilor de la tribune le-a fost dor să vadă peluza atât de populată şi minute în şir au filmat cu telefoanele atmosfera de pe Arenă. Jocul nu a fost atât de strălucitor precum amosfera de pe Arena Naţională.

Torţe Rapid Bucureşti
Torţe Rapid Bucureşti

Ultraşii Rapidului nu au uitat de rivale şi l-au luat la ochi pe Denis Alibec, care a semnat cu CFR Cluj!

Ultraşii nu au uitat nici de rivale care şi-au luat porţia de înjurături din peluză. Un nou inamic pentru suporterii Rapidului este Denis Alibec, care a primit “urări de bine” din tribune după ce a ales să semneze cu CFR Cluj în detrimentul giuleştenilor.

ADVERTISEMENT

Pe teren, prima repriză s-a încheiat cu scor alb, în ciuda faptului că Daniel Florea a ratat două şanse bune, păcălindu-i pe experimentaţii apărători ai Rapidului. Echipa lui Mihai Iosif nu este omogenă şi asta s-a văzut.

Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti...Alibec! Sursa foto: sportpictures.eu
Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti…Alibec! Sursa foto: sportpictures.eu

Cei doi Moldovan din poartă nu au fost deranjaţi în prima repriză!

Atât Dinu, cât şi Horaţiu Moldovan, portarii celor două echipe, au avut de apărat câteva mingi simple în prima parte. Nimic complicat. Meciul a fost amorţit în prima lui parte, în antiteză cu efervescenţa din tribune.

A doua repriză a început în acelaşi registru. Un meci monoton, în care niciuna dintre echipe nu şi-a intrat în ritm. Primele 10 minute din repriza secundă s-au scurs fără nicio ocazie importantă, apoi a venit deschiderea scorului.

Adrian Bălan a deschis scorul după un carambol!

Adrian Bălan a reuşit să înscrie în minutul 56 graţie unui carambol, mingea intrând în poartă după ce a fost şutată în tibia atacantului rapidist de către Popadiuc.

După golul apărut meteoric, meciul a revenit la ritmul scăzut de până atunci. Chindia Târgovişte nu a fost în stare să reacţioneze, singurul care a mai încercat câte ceva pe faza de atac a echipei lui Săndoi a fost Daniel Florea, inclusiv o execuţie a la Schick de la 50 de metri, nereuşită însă.

Feşnic a acordat două pauze de hidratare la 22:00 şi 23:00!

O decizie care a ridicat semne de întrebare din partea arbitrului a fost aceea de a acorda pauze de hidratare la 22:00 şi 23:00. În ciuda faptului că la aceste ore căldura nu era excesivă şi vremea era ideală pentru fotbal, Horaţiu Feşnic le-a dat celor două echipe câteva minute de odihnă şi hidratare.

Rapid s-a întors în Liga 1! Fanii giuleştenilor au făcut show: petarde, fumigene, cântece la adresa rivalilor şi anti... Alibec!
Arbitrul Horaţiu Feşnic arată un cartonaş galben! Sursa: sportpictures.eu

Rapidiştii au tremurat la ocazia lui Florea din final de meci!

Hlistei a fost aproape să închidă meciul cu 20 de minute înainte de final, şutul foarte bun al rapidistului fiind respins greu de Moldovan în corner. Nicolae Carnat a fost şi el aproape de gol la debut, însă şutul său din poziţie bună a trecut pe lângă poartă.

Rapidiştii au tremurat serios în finalul meciului când acelaşi Daniel Florea a scăpat singur cu Horaţiu Moldovan, însă a trimis slab, în portar. Fanii giuleştenilor au răsuflat uşuraţi după faza care putea să le strice sărbătoarea.

Rapid revine cu o victorie pe prima scenă! Liga 1 avea nevoie de galeria giuleştenilor

Chiar dacă jocul nu a strălucit, Rapid Bucureşti a revenit pe prima scenă cu o victorie. 1-0 împotriva Chindiei Târgovişte, una dintre echipele bune în sezonul trecut. Sunt multe de reglat în jocul formaţiei lui Mihai Iosif, însă începutul este unul promiţător, cu 3 puncte în cont.

Cu adevărat impresionantă pe Arena Naţională a fost galeria Rapidului. Una de care fotbalul românesc şi Liga 1 avea mare nevoie şi care în ultimii ani a fost nevoită să stea ascunsă prin ligile inferioare.

Fotbaliştii şi fanii Rapidului. Sursa foto: sportpictures.eu
Fotbaliştii şi fanii Rapidului. Sursa foto: sportpictures.eu
  • 11.000 de fani au fost pe Arena Naţională
  • 6 ani au trecut de la ultimul meci al Rapidului în Liga 1
ADVERTISEMENT