Sport

Rapid, trei ținte în perioada de mercato pentru a ieși din criză: un atacant și doi jucători de top din SuperLiga

Dan Șucu este pregătit să facă noi investiții pentru a scoate Rapidul din criză. FANATIK vă prezintă cum arată lista de achiziții a formației din Giulești.
10.12.2023 | 12:55
Rapid trei tinte in perioada de mercato pentru a iesi din criza  un atacant si doi jucatori de top din SuperLiga
Rapid pregateste 3 transferuri in pauza de iarna. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid nu renunță la lupta pentru titlu. Echipa lui Dan Șucu și-a făcut planurile pentru pauza competițională și are pe listă mai multe transferuri care să scoată echipa din criză. Giuleștenii vor să aducă 3 jucători de top, o strategie similară cu cea a rivalilor de la FCSB. Gigi Becali a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA cele trei ținte ale formației de pe locul 1.

Rapid vrea să aducă 3 jucători în pauza de mercato. Juri Cisotti și Tudor Băluță sunt pe listă

FANATIK vă prezintă în exclusivitate jucătorii pe care Rapidul a pus ochii. Juri Cisotti, de la Oțelul este primul pe listă. Italianul este om de bază la Oțelul și văzut drept o soluție bună pentru formația lui Bergodi. Ar putea lucra foarte bine cu conaționalul Cristiano Bergodi pentru a da un nou suflu în jocul ofensiv al Rapidului.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță este, de asemenea, o prioritate pentru Rapid în pauza de iarnă. Rapid nu este la prima încercare de a-l transfera pe favoritul lui Gheorghe Hagi. Giuleștenii l-au dorit pe mijlocaș și în startul sezonului, însă negocierile nu s-au finalizat. Mutarea are șanse mari să se realizeze în această pauză de iarnă, deoarece mijlocașul lui Hagi va intra din ianuarie în ultimele 6 luni de contract.

Juri Cisotti are 17 apariții în acest sezon de Superliga și un total de 1504 de minute petrecute pe teren în tricoul celor de la Oțelul Galați. Italianul s-a impus în echipa de start a lui Dorinel Munteanu și a reușit să înscrie 4 goluri în debutul său în primul eșalon. Juri Cisotti s-a transferat la Oțelul liber de contract de la Sliema Wanderers. Italianul a petrecut 2 sezoane la formația din Malta, unde a bifat 43 de apariții și a reușit să înscrie 10 goluri. În vârstă de 30 de ani, Cisotti are experiență și în Serie B, acolo unde a evoluat pentru Triestina, Latina și Spezia.

ADVERTISEMENT

Rapid vrea să mai transfere și un atacant din străinătate, dar va sonda piața cu atenție după eșecurile Kevin Soni și Juvhel Tsoumou

Tudor Băluță este un produs al celor de la Farul Constanța. În vârstă de 24 de ani, Băluță a bifat 12 partide în acest sezon și a reușit să înscrie un gol pentru formația lui Gică Hagi. În 2019, Băluță a prins transferul carierei în Premier League la Brighton. Din păcate pentru el, acesta nu a reușit să se impună în Anglia și a fost împrumutat la ADO Den Haag și mai apoi la Dinamo Kiev. După mai multe experiențe nereușite în străinătate, Băluță a revenit la Farul Constanța.

În condițiile în care Kevin Soni și Juvhel Tsoumou nu au convins atunci când s-a apelat la ei, Rapid este și în căutarea unui atacant. Rrahmani este așteptat să revină în prima parte a anului viitor, dar rămâne de văzut cât de mult va dura până va ajunge la cea mai bună formă. Ori giuleștenii nu își mai permit pași greșiți.

ADVERTISEMENT

Astfel că s-a ajuns la concluzia că va fi din nou sondată piața externă pentru un atacant. Asta pentru că variantele din SuperLiga nu sunt pe placul conducătorilor din Giulești. Totuși, oficialii Rapidului vor căuta cu mare atenție pentru a nu mai traversa o criză ofensivă așa cum se întâmplă în prezent.

Rapid speră ca Petrila și Rrahmani să revină în cea mai bună formă la începutul anului 2024. Erau cei mai în formă jucători ai lui Bergodi

Dan Șucu este nevoit să facă un tur de forță pe piața transferurilor în pauza competițională. Doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, Petrila și Rrahmani, se află în recuperare și sunt așteptați să revină pe teren în ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Petrila are 4 goluri în 11 apariții pentru giuleșteni, în timp ce Rrahmani se poate lăuda cu 6 goluri în 6 partide. Fără ei, Rapid traversează o criză care pare interminabilă și a ajuns pe locul 4 în SuperLiga.

  • 5 noiembrie 2023 este data în care Rapid a câștigat ultimul ei meci. Cu un lot subțiat de accidentări, formația lui Bergodi are nevoie de întăriri serioase pentru a putea ține pasul cu locurile fruntașe. Giuleștenii se află în acest moment pe locul 4, la 6 puncte de liderul FCSB.
  • 3.150.000 euro este valoarea adunată a lui Juri Cisotti și Tudor Băluță conform celor de la Transfermarkt. Dacă italianul este cotat la suma modică de 350.000 de euro, mijlocașul lui Hagi se poate lăuda cu o valoare de 2.800.000 de euro.

 

ADVERTISEMENT