Sport

Rapidiștii, de partea lui Gigi Becali în războiul cu CSA: „N-am văzut să retrogradeze Steaua”

Alb-vișiniii lasă de înțeles că o consideră pe FCSB continuatoarea de drept a roș-albaștrilor, în detrimentul clubului condus de Armată: „N-am văzut să retrogradeze Steaua”, susține Săpunaru.
16.07.2021 | 16:10
Rapidistii de partea lui Gigi Becali in razboiul cu CSA Nam vazut sa retrogradeze Steaua
ADVERTISEMENT

Gigi Becali are parte de aliați surpriză în războiul cu CSA Steaua. Chestionat pe marginea subiectului, Cristian Săpunaru a oferit un răspuns la care puțini s-ar fi așteptat.

N-am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în același campionat. Ori vrem să avem o echipă, iar suporterii să țină cu o singură echipă, ori să ne împărțim în 100.000 de echipe? Mi se pare ceva ciudat”, a răbufnit fundașul Rapidului, lăsând de înțeles că o consideră pe FCSB continuatoarea de drept a roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a reușit promovarea în Liga a doua, echipa Armatei mai are de așteptat până să ajungă în elita fotbalului românesc. Cum regulamentul nu le permite cluburilor departamentale să evolueze pe prima scenă, singura soluție rămâne schimbarea formei juridice. Altfel spus, pentru a avea drept de promovare, „militarii” sunt obligați să intre în administrarea unei societăți private.

Rapidiștii îl apără pe Gigi Becali în disputa cu CSA Steaua

Dacă spun ceva îi supăr pe unii, dacă spun altceva îi supăr pe alții. Întrebați-i pe ei”, a reacționat inițial Cristian Săpunaru la conferința de presă premergătoare meciului din prima etapă a Ligii 1, împotriva Chindiei, încercând să evite un răspuns concret pe marginea disputei identitare dintre FCSB și CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

La insistențele reporterului, veteranul Rapidului a avut, însă, un discurs cât se poate de ferm. „N-am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în același campionat. Armata o să trebuiască să dea clubul către un privat, peste 6 ani o să se ducă să ia clubul înapoi?

Nu am nimic cu suporterii, am văzut că sunt și acolo câteva zeci de mii. S-au împărțit în două echipe Steaua, Craiova, Doamne-ferește se întâmplă și la Dinamo, la noi tot la fel, se vorbește de AFC, NFC, UFC.

ADVERTISEMENT

Ori vrem să avem o echipă, iar suporterii să țină cu o singură echipă, ori să ne împărțim în 100.000 de echipe? Unde să fie plăcerea? Să se certe suporterii dintr-un oraș pentru o echipă, că nu știu care e a lor?

Mi se pare ceva ciudat, cei care au făcut chestia asta trebuie să se gândească mai bine la răul făcut fotbalului românesc”, a declarat Săpunaru.

ADVERTISEMENT

Obiectivul Rapidului în acest sezon: „Va fi un an de tranziție, nu trebuie decât să rămânem în prima ligă”

În altă ordine de idei, chiar dacă echipa sa nu va avea ca obiectiv clasarea pe un loc de play-off la primul sezon în Liga 1 după șase ani de absență, fundașul de 37 de ani a dat asigurări că fiecare meci va fi tratat ca pe o finală.

Sunt fericit că o să avem suporteri în tribune şi că Rapid se întoarce unde îi este locul. Şi sperăm să ne întoarcem şi acasă, pe Giuleşti.

Anul ăsta va fi de tranziţie pentru Rapid, nu trebuie decât să rămânem în prima ligă, pentru ca anul viitor să sperăm la mai multe, la mult mai multe. Fiecare meci trebuie să-l tratăm ca pe o finală, asta am spus toată cariera mea”, a conchis Cristian Săpunaru.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,75 este cota pentru „Peste 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT