Fotbal intern

Rapidistul Cătălin Hlistei, depistat pozitiv la controlul anti-doping. Jucătorul a fost audiat la ANAD

28.09.2020 | 13:21
Rapidistul Catalin Hlistei depistat pozitiv la controlul antidoping Jucatorul a fost audiat la ANAD
ADVERTISEMENT

Rapidistul Cătălin Hlistei a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping, iar vestea i-a fost dată după meciul dintre ACS Comuna Recea și Rapid București, jucat în etapa a cincea a Ligii 2.

În vârstă de 26 de ani, Hlistei a marcat pe terenul formației din Maramureș golul prin care rapidiștii au deschis scorul, în minutul 19.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 septembrie, ora 13:22 / Jucătorul echipei Rapid București, Cătălin Hlistei, a fost audiat la Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), după ce a fost depistat pozitiv.

Ofiţerul de presă al FC Rapid, Lucian Ionescu, a declarat că nu este vorba de un caz de dopaj al jucătorului, care poate evolua în continuare.

ADVERTISEMENT

”I-a fost descoperită în corp acea substanţă care este interzisă în anumite moduri de administrare, cum ar fi oral, injectabil, dar nu şi în momentul în care este administrată nazal, ceea ce a făcut Hlistei.

Se aşteaptă rezultatele, pentru că prin concentraţia care este găsită se demonstrează că a fost administrată într-un anume fel. Lucrurile sunt destul de clare, el poate să continue să joace şi aşteptăm să vină rezultatele.

ADVERTISEMENT

Ia de mai mulţi ani un medicament care conţine substanţa respectivă, pentru că sunt nişte picături care îi ajută respiraţia. Ştia medicul, nu ştiu dacă noi cei din club ar fi trebuit să ştim, mai ales că nu era ceva interzis.

Jucătorul şi noi am fost chemaţi să dăm nişte explicaţii despre cum i-a fost administrată această substanţă. La modul cum şi-a administrat-o jucătorul nu este interzisă, noi nu trebuie să vorbim acum de o substanţă interzisă.

ADVERTISEMENT

S-a aflat după meciul de la Recea de sâmbătă şi noi nu am venit aici ca inculpaţi, am venit să se vadă tot adevărul şi nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare”, a declarat Ionescu, care a precizat că jucătorul are nevoie de această substanţă după ce a fost operat la nas în 2014 şi apoi s-a reaccidentat în 2016.


UPDATE 27 setepmbrie, ora 20:00: Hlistei ar fi fost depistat pozitiv cu Glucocorticoid, susține gsp. Aceeași sursă menționează că fotbalistul a folosit picături nazale pentru a scăpa de o alergie, iar picăturile conțineau substanța interzisă. Testul ar fi fost efectuat după meciul din ultima etapă a sezonului trecut, Rapid – Turris 1-1. Finanțatorul Rapidului, Victor Angelescu, a comentat informația pentru Știrile ProTV: „Cătălin mi-a spus că nu a făcut absolut nimic. Am vorbit cu el și mi-a zis că și-a dat cu o chestie dintr-aia la gleznă, la mușchi, că nu a făcut nimic. Eu sper ca totul să fie bine”.


Rapidistul Cătălin Hlistei, depistat pozitiv la controlul anti-doping. E golgheterul Rapidului și al Ligii 2

Cătălin Hlistei are un început de sezon fulminant, după ce a înscris cinci goluri în primele cinci etape ale stagiunii 2020-2021. Hlistei marcase și ieri, pe terenul celor de la ACS Comuna Recea, însă după meci a primit o veste care i-ar putea afecta cariera.

Conform Telekomsport, rapidistul a fost depistat pozitiv cu o substanță încă necunoscută și va trebui să meargă în dimineața zilei de 28 septembrie la sediul Agenției Naționale Anti-Doping pentru a oferi declarații celor care se ocupă de cazul său.

Rezultatul testului efectuat de Hlistei a fost primit de acesta chiar după meciul de la Recea și tot atunci a aflat că va trebui să se prezinte la sediul ANAD pentru a oferi explicații. Având în vedere că încă nu este cunoscută substanța descoperită în timpul testelor, cazul poate fi unul destul de complicat.

Cum a scăpat Paul Pîrvulescu

La începutul verii, un alt caz de dopaj apărea în fotbalul românesc. Este vorba despre cazul lui Paul Pîrvulescu, legitimat la Academica Clinceni. Fostul fundaș al celor de la FCSB fusese suspendat provizoriu după ce a recunoscut că a folosit o tehnică interzisă, ozonoterapia, pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Președintele ANAD, Cristian Balaj, a explicat atunci că forul s-a autosesizat duă ce fotbalistul a dezvăluit că a apelat la ozonoterapie în cadrul unei emisiuni televizate. Pîrvulescu a fost chiar suspendat provizoriu și nu a putut să joace într-un amical pe care Academica Clinceni l-a disputat împotriva celor de la FCSB.

Ulterior, ANAD a decis să îi permită fotbalistului să îți continue activitatea, după ce nu a reușit să strângă suficiente dovezi pentru a demonstra că acesta a încălcat regulile. Pîrvulescu acceptase chiar și să fie supus unui test poligraf, iar anchetatorii au decis că fundașul nu trebuie să fie suspendat.

Pentru Rapid, echipa lui Cătălin Hlistei, urmează meciul din etapa a șasea, contra Concordiei Chiajna. Partida va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, și se va juca pe terenul rapidiștilor. Cel mai probabil, meciul va fi disputat pe stadionul din Buftea.

 

ADVERTISEMENT