News

Rareș Bogdan cere o dată clară pentru România în Schengen. „Noi am apărat Europa de atacuri, în timp ce Vestul și Nordul se dezvoltau”

Rareș Bogdan cere o dată clară pentru România în Schengen. „Sute de ani, românii au apărat Europa de atacuri care urmăreau descreștinarea ei”
19.04.2024 | 16:58
Rares Bogdan cere o data clara pentru Romania in Schengen Noi am aparat Europa de atacuri in timp ce Vestul si Nordul se dezvoltau
Rareș Bogdan spune că UE trebuie să dea dovadă de „solidaritatate” cu România în dosarul Schengen / Foto: Facebook, Rareș Bogdan
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că românii așteaptă intrarea cu drepturi depline în spațiul Schengen, nu numai aerian și maritim, spunând că Austria, țară potrivnică unei Românii integrate în spațiul european de liberă circulație, trebuie adusă în fața justiției.

Rareș Bodgan: „Austria să fie adusă în fața justiției”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că românii trebuie să știe data la care vor fi „desființate controalele terestre la frontiera Schengen”, spunând că Austria – care se împotrivește integrării depline a României în spațiul european de liberă circulație – trebuie adusă în fața justiției pentru „încălcarea Tratelor UE”.

ADVERTISEMENT

„Românii așteaptă anunțul desființării controalelor terestre la frontiera Schengen! Noi, europarlamentarii români, am obținut o rezoluție care vorbește în premieră despre aducerea Austriei în fața justiției pentru încălcarea Tratatelor UE și plata de compensații României (peste 100 mld euro, spun experții), am fost raportorul din umbră al EPP și știu ce greu am obținut rezoluția, dar decizia politică întârzie”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a mai spus că trebuie stabilită în iunie o dată pentru acest anunț crucial pentru România, pentru care Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de „solidaritate”, pentru că se află lângă zona războiului din Ucraina, își „asumă riscuri”, ca și în istorie, de altfel, când a stat să apere creștinătatea.

ADVERTISEMENT

„Sute de ani, românii au apărat Europa”

„Comisarul european pentru Afaceri Interne a trimis miercuri Consiliului o solicitare ca data să fie stabilită în iunie, pe ordinea de zi va fi pusă și această chestiune, dar după mine, deciziile ar trebui să fie mai rapide. Dacă o țară membră are o urgență, ea trebuie să devină urgență tuturor.

Așa înțeleg eu solidaritatea. Urgența României să devină a UE! România care e aici, lângă Ucraina, și își asumă în continuare riscuri. Sute de ani, românii au apărat Europa de atacuri care urmăreau descreștinarea ei, sau pur și simplu spolierea de resurse, jaful organizat, iar în timp ce Vestul și Nordul se dezvoltau, și foarte bine făceau, noi eram aici, la frontiere, cu arma în mână, apărați doar de Dumnezeu!”, a spus Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România se află pe un drum „ireversibil” și că „avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru”.

 

 

 

Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării