News

Cum vede Rareș Bogdan viitorul coaliției de guvernare PSD – PNL: ”De multe ori există o nepotrivire doctrinară”

Rareș Bogdan a comentat situația tensionată din ultima perioadă din sânul coaliției de guvernare PSD - PNL. ”Nu divorțăm”, a fost anunțul liberalului.
28.06.2022 | 07:24
Cum vede Rares Bogdan viitorul coalitiei de guvernare PSD  PNL De multe ori exista o nepotrivire doctrinara
Rareș Bogdan, despre problemele din sânul coaliției de guvernare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tot mai multă lume, de la oameni simpli la analiști politici, au remarcat tensiunile din ultima perioadă din rândul coaliției de guvernare, mai ales că liderul PSD Marcel Ciolacu i-a numit ”tiriplici” pe anumiți liberali.

Rareș Bogdan a vorbit despre viitorul coaliției de guvernare

”M-am săturat la fiecare discuție așezată, să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei, cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică care nu mai există”, declarase Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ciolacu era nemulțumit, în acel moment, că au existat voci din cadrul PNL care au criticat anumite propuneri și viziuni ale PSD, referitoare la modul în care trebuie condusă România.

În acest context, Rareș Bogdan a recunoscut că există ”de multe ori o nepotrivire doctrinară”, însă PNL nu se gândește la divorț.

ADVERTISEMENT

Nu divorțăm, ci învățăm să conviețuim împreună. Este un mod de a învăța să trăim împreună cu cei din PSD. Cert este că azi, singura soluție pentru o guvernare stabilă este cea PNL-PSD. Sunt unele ieșiri mai apăsate, de multe ori există și o nepotrivire doctrinară. Cert este că în situația actuală nu este normal să destabilizăm coaliția. E normal ca abordările să fie mai apasate, dar discuțiile în coaliție nu duc până la o eventuală reacție radicală”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul crede că coaliția de guvernare trebuie lăsată să guverneze în liniște, pentru că atât PSD, cât și PNL, au dat până acum dovadă de responsabilitate.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de un buget, de responsabilitate. Avem un guvern responsabil. În spatele reducerii de 50 de bani la carburanți veți vedea că această măsură va duce la o necreștere a prețurilor. Totuși, piața este liberă, nu putem lua exemplul Ungariei, care a resticționat accesul la benzină pentru cetățenii altor state. Eu nu regret niciun moment ce am declarat, ca jurnalist și în campania electorală.

Nu am avut până acum un razboi la graniță, nimeni nu credea că vom avea o agresiune de genul Germaniei naziste în 1939. A fost o situație excepțională, cu un război care bătea la ușă. Inclusiv în ordonanța de mâine a Guvernului am eliminat o serie de excepții. Suntem țara cu cele mai multe excepții din UE, în PNRR.

ADVERTISEMENT

În România, unele taxe sunt mult mai mici decat in UE. Totuși, am reușit să nu punem impozit pe profit, căci altfel s-ar pune frână la investiții”, a concluzionat Rareș Bogdan, potrivit Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT