News

Rareș Bogdan mătură pe jos cu Marcel Ciolacu: ”Ponta citise cu 1.500 de cărți în plus, Dragnea era abil”

Tensiunile din coaliția de guvernare PNL - PSD sunt tot mai mari, mai ales după contrele recente dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu.
30.10.2022 | 19:54
Rares Bogdan matura pe jos cu Marcel Ciolacu Ponta citise cu 1500 de carti in plus Dragnea era abil
Marcel Ciolacu, contre cu Rareș Bogdan
ADVERTISEMENT

Cu toate că cele două partide au o înțelegere să coabiteze fără a pune în pericol guvernarea, deci fără tensiuni și certuri, Rareș Bogdan îl atacă aproape zilnic pe Marcel Ciolacu.

Contre dure între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Ultima săgeată trimisă de Ciolacu, prin care clama că PSD va conduce România în 2024, cu sau fără PNL, nu l-a lăsat indiferent pe Rareș Bogdan, conform Digi 24. În cea mai recentă intervenție, Rareș Bogdan a anunțat că nu vrea să intre într-un schimb de replici cu Ciolacu, pentru că liderul PSD are o cultură deficitară.

ADVERTISEMENT

”Să-și ia altă echipă de consultanță care să-i pună vorbele în gură. Să ne lase în pace, să se ocupe de guvernare. Nu ne vom lăsa călcați în picioare, nici umiliți, și nici nu vom primi lecții”, i-a transmis Bogdan lui Ciolacu.

Mai mult, Bogdan a fost iritat de o serie de declarații făcute de ministrul Budăi, cel poreclit de liberali ”plângăciosul României”. Ministrul muncii acuzase PNL că minte atunci când spune că vrea să scape de pensiile speciale.

ADVERTISEMENT

”PNL nu a mințit, și dacă într-adevăr cei din PSD respectă populația României, nu se vor mai plânge, că au devenit niște plângăcioși naționali, și vor încerca să rezolve problema. În PNRR există un jalon extrem de important, care înseamnă reforma pensiilor speciale și trecerea tuturor pensiilor pe contributivitate.

Domnul Budăi ar trebui să nu mai stea toată ziua să mintă pensionarii, cu plânsete de crocodil, și să rezolve problema. Are de prezentat o lege, cu care îl așteptăm la coaliție pentru a rezolva această problemă. Suntem oameni serioși. Dacă vrem să ne plângem, să arătăm ce nu putem să facem în România, atunci continuăm acest cor național al plânsetelor pe umerii pensionarilor, și în realitate nu rezolvăm absolut nimic.

ADVERTISEMENT

Eu, sincer, nu înțeleg nimic din toate aceste atacuri către PNL. În loc să discutăm chestiuni legate de investiții în infrastructură, în loc să atragem investiții străine, noi putem deveni un centru de investiții. În loc să ne preocupăm de toate aceste lucruri, și românii să vadă că deschidem țara către investitori, că facem desanturi la Londra, la New York, la Tokyo, țările din Emirate, la Frankfurt, la Paris”, a transmis Rareș Bogdan.

Totodată, Rareș Bogdan a transmis că PNL niciodată nu va ataca PSD-ul în spațiul public, în condițiile în care există o coaliție de guvernare, spre deosebire de social democrați.

ADVERTISEMENT

”Noi niciodată nu ne vom ataca partenerii de coaliție, dar mi se pare că toată imaginea de 32 de ani a PSD au făcut-o zob oamenii ăstia, pentru că pur și simplu se dovedesc niște copilandri. Adică, să te războiești în spațiul public, ditamai președintele de partid, și să vii cu vorbe care arată că inclusiv cultura ta e deficitară, mi se pare așa.

Eu mă refer la cei care caută permanent scandal, caută permanent zâzanie, în loc să se preocupe de adevăratele chestiuni care țin de țara asta. E o suprapunere de crize. Avem o situație complicată la granița estică și nordică, avem o șansă uriașă de a intra în Schengen după 11 ani. În loc să te preocupe aceste lucruri extrem de importante pentru viitorul românilor și a României, noi ce facem?

Ne jucăm la groapa de nisip și aruncăm cu vorbe în vânt jignind parteneri de coaliție. N-am suportat atât de multe jigniri, cred că de 3 ani, niciodată. De o săptămână, probabil din cauza scăderii în sondaje, nu îmi dau seama, pur și simplu suntem sub o tiradă zilnică, la care până acum ne-am ferit să răspundem. Mi-e foarte greu, mi se pare că preocupările unor lideri de partid sunt cu totul în altă direcție. Duce la o continuare a conștientizării românilor, că clasa politică din România este departe de ceea ce ar trebui să fie, și de probleme ei”, a continuat europarlamentarul PNL.

Rareș Bogdan l-a ironizat pe Marcel Ciolacu și crede că actualul lider PSD nu este un adversar pe măsura intelectului său.

”Am avut războaie publice și m-am luptat cu personaje mult mai cultivate decât Marcel Ciolacu. Probabil Victor Ponta citise cam 1.500 de cărți în plus față de Marcel Ciolacu, și avea ceva mai multă școală. Liviu Dragnea era mult mai abil și mult mai șmecher decât Marcel Ciolacu, deși nu avea școală. Deja încep să-mi pierd răbdarea”, a răbufnit Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu s-a rezumat să spună că nu dorește să comenteze ce declară Rareș Bogdan sau să îi răspundă acestuia. ”Întotdeauna trebuie să existe un nea Ion de la raion”, l-a ironizat liderul PSD pe europarlamentarul PNL.

ADVERTISEMENT