Sport

Rareș Ilie a debutat la Nice! Fostul star al Rapidului, titular contra Romei lui Jose Mourinho! Cum s-a descurcat românul

Rareș Ilie (19 ani) a debutat în tricoul lui Nice, echipă care a plătit 5 milioane de euro pentru „Micul Fenomen”. Francezii au disputat un amical contra lui AS Roma, deținătoarea Conference League.
23.07.2022 | 23:49
Rares Ilie a debutat la Nice Fostul star al Rapidului titular contra Romei lui Jose Mourinho Cum sa descurcat romanul
Rareș Ilie a debutat la Nice! Fostul star al Rapidului, titular contra Romei lui Jose Mourinho! Cum s-a descurcat românul. FOTO: Instagram Nice
ADVERTISEMENT

Rareș Ilie a jucat pentru prima dată în tricoul lui Nice. Românul a debutat în echipa lui Lucien Favre, care a jucat un meci amical cu AS Roma, terminat la egalitate, scor 1-1.

Rareș Ilie a debutat pentru Nice

Poreclit „Micule Fenomen”, internaționalul U19 a fost folosit în banda stânga a atacului, într-un sistem 4-2-3-1, și a îmbrăcat tricoul cu numărul 19. Ilie a evoluat până în minutul 82, atunci când Favre l-a înlocuit cu Lucas Da Cunha.

ADVERTISEMENT

Amicalul dintre Nice și Roma s-a terminat 1-1 și s-a disputat în Portugalia, acolo unde este cantonată echipa de pe Riviera Franceză. Nice a marcat prima prin Billal Brahimi, în minutul 41, dar formația lui Jose Mourinho a reușit să egaleze și să stabilească rezultatul final la zece minute după pauză. Mario Lemina și-a înscris în proprie poartă.

Echipele de start din AS Roma – Nice

  • AS Roma: Svilar – Kumbulla, Smalling, Karsdorp – Vina, Perez, Matic, Spinazzola – Zaniolo, Shomurodov, Veretout
  • Nice: Bulka – Atal, Todibo, Dante, Bard – Lemina, Rosario, Stengs – Claude-Maurice, Brahimi, R. Ilie
ADVERTISEMENT

La Nice, Rareș Ilie va fi plătit regește. De pe urma transferului va avea de câștigat nu doar Rapid, care a încasat 5 milioane de euro, ci și jucătorul.

Pe Riviera Franceză, mijlocașul va primi de la echipa care a terminat pe locul 5 în Ligue 1 un salariu anual de 500 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce pot să spun e că Nice este un club serios, cu oameni de mare capacitate, meseriași buni și trebuie să sperăm că băiatul va reuși și va fi bine pentru toată lumea.

Nu aș vrea să spun foarte multe pentru că nu îl cunosc foarte bine pe Rareș Ilie și nu vreau să se interpreteze. Faptul că a fost cumpărat de Nice e un lucru interesant. ”, a declarat Ladislau Boloni, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Rapid a lăudat debutul fostului ei star

Debutul lui Ilie la Nice a fost aplaudat de fostul său club, Rapid București. În plină pregătire a derby-ului cu FCSB, programat duminică, 24 iulie, de la ora 21:30, echipa lui Adrian Mutu și-a făcut timă să remarce prestația „Micului Fenomen”.

„Rareș Ilie a fost trimis în #PrimulXI al lui Nice, de către Lucien Favre, și a jucat 82 de minute la debutul pentru francezi, în partida amicală contra lui AS Roma, terminată la egalitate, 1-1”, a scris Rapid, pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: