Sport

Rareș Ilie, primul gol la noua sa echipă. A marcat după un an și 4 luni

Rareș Ilie a marcat primul gol în tricoul elvețienilor de la Lausanne. Pentru fotbalistul român este prima reușită după o perioadă de un an și 4 luni.
30.07.2023 | 12:35
Rares Ilie primul gol la noua sa echipa A marcat dupa un an si 4 luni
Rares Ilie a marcat al doilea gol pentru Lausanne. Foto: Blick.
ADVERTISEMENT

Rareș Ilie este împrumutat de Nice la Lausanne, în prima ligă de fotbal a Elveției, până în vara anului 2024. Românul a marcat primul gol pentru elvețieni în remiza cu Grasshoppers, scor 1-1 în a doua etapă din campionatul Elveției.

Rareș Ilie, primul gol la noua sa echipă

Ludovic Magnin l-a trimis titular pe Rareș Ilie la Lausanne în partida din a doua etapă de campionat cu Grasshoppers. Fostul jucător al Rapidului a marcat în minutul 43, după o pasă venită de la Kaly Sene.

ADVERTISEMENT

Din interiorul careului, Rareș Ilie a șutat și l-a învins pe portarul advers, Justin Hammel. În minutul 71, tânărul fotbalist român a fost înlocuit cu Tochi Suzuki. Cinci minute mai târziu, Grasshoppers a egalat prin Giotto Morandi din pasa lui Theodor Corbeanu, canadianul de origine română.

Astfel, Rareș Ilie a marcat primul gol după o pauză de 16 luni. Ultima oară, jucătorul de 20 de ani înscria pentru Rapid, în aprilie anul trecut, în victoria cu Sepsi, scor 1-0 în play-out-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie i-a adus primul punct lui Lausanne în campionat

Rareș Ilie a fost titular și în prima etapă în meciul pierdut de Lausanne, scor 1-2 cu Young Boys. Fotbalistul care poartă tricoul cu numărul 19 a fost integralist contra campioanei en-titre din Elveția.

Lausanne a obținut primul punct în campionat după două partide. Echipa lui Rareș Ilie se află pe locul 8, cu 2 goluri marcate și trei primite. Următorul duel al lui Lausanne va avea loc pe 6 august contra celor de la Yverdon.

ADVERTISEMENT

O săptămână mai târziu, Lausanne merge pe „St. Jakob-Park” pentru duelul cu FC Basel. „Gazdele au reușit să deschidă scorul, iar Rareș Ilie a fost numele marcatorului.

Românul a marcat după un corner, iar Grasshoppers a avut noroc că nu a mai încasat, același Ilie lovind bara, iar Sanches și Balde având alte ocazii”, au scris jurnaliștii elvețieni, după Lausanne – Grashoppers 1-1.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie a fost transferat de Nice în vara anului trecut pentru 5 milioane de euro de la Rapid. După o jumătate de an, românul a fost împrumutat la Maccabi Tel-Aviv în Israel. Revenit în această vară în Franța, Rareș Ilie a fost împrumutat la Lausanne până în vara anului următor.

ADVERTISEMENT
Tags: