News

Răsturnare de situație în cazul enoriașei care și-a înșelat soțul cu un preot. Alexandra cere revocarea ordinului de protecție împotriva soțului agresiv

Alexandra, amanta preotului din comuna ieșeană Scobâlțeni, are mustrări de conștiință după ce și-a băgat soțul în spatele gratiilor. Femeia vrea înapoi la partenerul care a snopit-o în bătaie.
19.08.2022 | 11:57
Rasturnare de situatie in cazul enoriasei care sia inselat sotul cu un preot Alexandra cere revocarea ordinului de protectie impotriva sotului agresiv
Femeia care a avut o relație cu preotul din Scobâlțeni vrea să facă pace cu soțul ei / Colaj foto: Fanatik, Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Telenovela de la Scobâlțeni nu s-a încheiat. Alexandra, femeia de 26 de ani care și-a înșelat soțul cu preotul din sat, încearcă să se împace cu partenerul ei de viață și să-l scoată din arest, după ce, inițual, tot ea l-a reclamat la poliție.

Alexandra cere judecătorilor să-i permită soțului agresiv să se poată apropia din nou de ea

FANATIK a aflat că Alexandra a solicitat revocarea ordinului de protecție împotriva soțului ei, Gheorghe Scrijan, la mai puțin de o lună după ce l-a obținut.

ADVERTISEMENT

În acest moment, bărbatul nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri de soția și fiica lui, dar nici de locuința pe care cei doi o împărțeau în satul Scobâlțeni. De asemenea, Gheorghe nu are voie să ia legătura nici măcar telefonic cu Alexandra.

Acest lucru s-ar putea schimba pe 23 august, atunci când judecătorii de la Tribunalul Iași vor decide dacă admit cererea Alexandrei de renunțare la ordinul de protecție. Femeia a depus solicitarea în instanță pe 16 august, la câteva zile după ce a revenit acasă, împreună cu fetița. Anterior, cele două fuseseră în grija DGASPC Iași, însă Alexandra a decis să revină la domiciliul conjugal și să facă pace cu soțul ei.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, amanta preotului își va retrage și plângerea penală făcută împotriva partenerului ei de viață. La rândul lui, Gheorghe Scrijan a contestat măsura arestului preventiv și ar putea fi pus în libertate chiar zilele acestea.

Pe 12 august, Gheorghe Scrijan a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni sub acuzațiile de șantaj și violență în familie. Acțiunea penală se poate opri în cazul în care părțile vătămate își retrag plângerile.

ADVERTISEMENT

Bărbatul înșelat, trimis în judecată pentru șantaj și violență în familie

Conform informațiilor din anchetă, ieșeanul de 52 de ani i-a cerut preotului din sat, Bogdan Orzetic, suma de 20.000 de euro pentru a nu dezvălui faptul că acesta a avut o relație cu soția lui, în perioada în care el a fost plecat din țară.

”Alexandra este în mașină. E umflată toată de la bătaie… Părinte, hai să n-o lungim, știu tot. Dumneata m-ai cununat, tot dumneata mă divorțezi. Eu vreau 20.000 de euro”, i-a spus soțul înșelat.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, femeia a fost cea care a mers la poliție și a relatat că a fost ținută într-un autoturism împotriva voinței sale de către soțul ei, că a fost amenințată cu moartea și lovită repetat cu picioarele în zona capului și corpului.

Tot ea a explicat și motivul geloziei omului, iar oamenii legii au realizat că au în față și un caz clasic de șantaj.

Gheorghe a provocat un accident grav, în 2020

Gheorghe Scrijan a mai avut probleme cu legea și în trecut. Conform informațiilor obținute de FANATIK, bărbatul are la activ două condamnări definitive la închisoare cu suspendarea executării, pe care le-a primit în 2004. În decembrie 2021, el tocmai reușise să se reabiliteze, pentru că între timp nu mai suferise nicio altă condamnare.

Totuși, la finalul anului 2020, Scrijan a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a 3 persoane. Accidentul s-a produs pe raza localității Târgu Frumos, iar în acest caz, polițiștii au dispus începerea urmăririi penale ”in rem” pentru vătămare corporală din culpă.

Cele trei victime, două femei și un bărbat, membri ai aceleiași familii, au cerut despăgubiri firmei de asigurări care avea contract cu șoferul vinovat, iar Scrijan apare în acest dosar ca intervenient forțat.

Preotul din sat continuă să slujească la biserica din Scobârțeni. Acesta este căsătorit de 24 de ani cu profesoara de religie de la școala gimnazială din Podu Iloaiei, iar cei doi au 4 copii împreună.

ADVERTISEMENT
Tags: