Life

Răsturnare de situație în cazul înmormântării artistei Gabi Luncă. Ce decizie a luat familia

04.04.2021 | 15:07
Rasturnare de situatie in cazul inmormantarii artistei Gabi Lunca Ce decizie a luat familia
ADVERTISEMENT

Deși ar fi trebuit să aibă loc astăzi, înmormântarea doamnei muzicii lăutărești, Gabi Luncă, a fost amânată până săptămâna viitoare. Luni, trupul neînsuflețit va fi ridicat de la Spitalul Județean Ilfov și transportat la Institutul de Medicină Legală, în vederea autopsiei.

Cu toate acestea, este greu de crezut că solicitările membrilor familiei, care își doresc să o conducă pe ultimul drum creștinește, fără sigiliu pe sicriu, va avea sorți de izbândă, chiar dacă testele PCR de dinaintea decesului au ieșit negative.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita interpretă a ajuns la spital pe 13 martie și a fost internată în secția de Terapie Intensivă, după ce o formă severă a bolii COVID-19 i-a afectat plămânii în proporție de 90%.

Când va fi înmormântată, de fapt, Gabi Luncă. Familia a luat o decizie de ultim moment

Potrivit antena3.ro, Direcția de Sănătate Publică nu a acordat, până la această oră, derogare pentru o slujbă creștinească. Cel mai probabil, Gabi Luncă va fi înmormântată în cursul zilei de marți, 6 aprilie, la Cimitirul Dămăroaia, conform protocolului care se aplică în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

După constatarea decesului, în jurul orei 20:50, cadrele medicale de la Spitalul Județean Ilfov au pregătit trupul neînsuflețit, conform procedurii, pentru a-l preda familiei.

Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Familia este sfâșiată de durere: „Noi am sperat până în ultima clipă că se va întoarce acasă sănătoasă”

În altă ordine de idei, membrii familiei au încercat, fără succes, să dezlege misterul îmbolnăvirii doamnei muzicii lăutărești. Estera Onoiu, una dintre fiicele sale, susține că totul a pornit de la menajera casei, care nu a realizat că s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Din cercetările noastre, îmbolnăvirea mamei s-ar datora menajerei noastre. Ea e cea de la care ar fi plecat boala.

Nu a știut, nu a realizat în timp util că a luat boala, la rândul ei, iar când a făcut-o, era prea târziu, fiindcă în cazul mamei s-a impus foarte repede spitalizarea sa, dată fiind şi vârsta pe care o are”, a dezvăluit tânăra.

ADVERTISEMENT