News

Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner, milionarul ucis la Sibiu. Martorul ”cheie” a fost arestat. Update

Noi informații în cazul lui Adrian Kreiner. Ilie Sitariu, martorul „cheie”, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
17.11.2023 | 21:27
Rasturnare de situatie in cazul lui Adrian Kreiner milionarul ucis la Sibiu Martorul cheie a fost arestat Update
Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT
17-11-2023
19:35

A fost formulată propunere de arestare în lipsă a presupușilor ucigași

Potrivit ultimelor informații, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au formulat propunere de arestare preventivă în lipsă a presupușilor ucigași, în cazul Adrian Kreiner.

Cei trei bărbați sunt acuzați de procurori de omor calificat și tâlhărie calificată. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a precizat că dosarul nu se va judeca în această seară, deoarece este „necesară îndeplinirea procedurii de citare a acestora”.

Referitor la femeia implicată în acest caz, iubita a unuia dintre suspecți, oamenii legii precizează că nu se cunoaște în mod clar în ce fel a contribuit aceasta la comiterea faptelor.

”Ca atare, procurorul va decide măsurile faţă de aceasta după completarea probatoriului”, arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit legii, în cazul în care judecătorii vor emite mandatele de arestare preventivă în lipsă, presupușii criminali ai milionarului din Sibiu vor fi dați în urmărire internațională.

 

Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner, milionarul ucis la Sibiu. Martorul „cheie” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ilie Sitariu este bănuit că i-a ajutat pe cei trei ucigași ai omului de afaceri Adrian Kreiner.

Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner, milionarul ucis la Sibiu

El i-ar fi transportat pe indivizi până în municipiul Sibiu. În plus, le-a permis acestora să stea în locuința lui pentru o perioadă, în Dumbrăvița, iar după crimă i-ar fi ajutat să fugă din țară.

ADVERTISEMENT

„Azi, 17 noiembrie 2023, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 2706/85/2023. Instanța de judecată admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință:

În baza art. 226, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. e) Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.11.2023, până la data de 16.12.2023, inclusiv, a inculpatului S.I., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 CP”, au anunțat, vineri seara, reprezentanții Tribunalului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Ilie Sitariu este singurul bărbat pe care oamenii legii au reușit să îl prindă dintre cei bănuiți că ar avea legătură cu crima milionarului din Sibiu. Joi seara, un alt suspect a fost reținut de polițiști.

Suspectul capturat joi seara a fost eliberat din lipsă de probe

Este vorba despre Laurențiu Lăcătușu, un fost boxer, despre care anchetatorii credeau că este unul dintre cei trei indivizi bănuiți de jaf și crimă. Însă, vineri, polițiștii au anunțat că a fost eliberat din lipsă de probe.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Amintim că în acest caz sunt implicați cinci suspecți, și anume cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner, dar și Ilie Sitariu și o femeie, despre care se bănuiește că ar fi iubita unuia dintre indivizi. Ea a închiriat un apartament, în Sibiu, acolo unde au locuit presupușii criminali.

Însă, cei patru sunt de negăsit. Anchetatorii cred că au fugit din România imediat după comiterea crimei. Cel mai probabil, pe numele acestora vor fi emise mandate de arestare europene, fiind solicitată intervenția Interpolului.

ADVERTISEMENT
Tags: