News

Răsturnare de situaţie în cazul Sorinei. Familia fetiţei: “Avocatul ne-a spus că avem șanse mari. Adopţia a fost făcută cu acte false”

Noi detalii în cazul Sorina, fata adoptată în America după ce a plecat cu scandal din sânul familiei Șărămăt.
22.07.2021 | 15:17
Rasturnare de situatie in cazul Sorinei Familia fetitei Avocatul nea spus ca avem sanse mari Adoptia a fost facuta cu acte false
Răsturnare de situaţie în cazul Sorinei. Familia fetiţei: "Avocatul ne-a spus că avem șanse mari. Adopţia a fost făcută cu acte false"
ADVERTISEMENT

Acum doi ani, pe 21 iulie 2019, fata crescută de familia Șărămât în casa din Baia de Aramă era adoptată de familia Săcărin și pleca în America. După scandalul uriaș de la vremea respectivă, Vasile și Mariana Șărămăt au pornit procesul de anulare a adopției Sorinei, susținând că acesta este construit pe falsuri depuse la dosar.

Drama familiei Șărămăt, rămasă fără fata pe care au crescut-o până la vârsta de 8 ani, este departe de a se fi terminat. Dezamăgiți de faptul că Sorina a plecat acum doi ani în Statele Unite, cu noua ei familie, soții Șărămăt au tot încercat în acest interval să ia legătura cu cea pe care o numesc în continuare fata lor, însă fără succes. Mariana și Vasile Șărămăt o văd pe Sorina doar pe internet, în materialele postate de noii ei părinți, în care aceștia susțin că fata este foarte bine, că a uitat definitiv de România și că se simte perfect în noul ei mediu.

ADVERTISEMENT

Soții Șărămăt sună de doi ani în America, dar nu li se răspunde la telefon

Nu am mai vorbit cu Sorina de doi ani, de când a plecat în America. Sunăm mereu pe numărul lor de fix, în America, dar fie nu răspunde nimeni, fie când ni se răspunde, ni se închide telefonul în nas, fără nici o explicație. Tuturor ne e foarte dor de ea, iar sora ei, Andreea, așteaptă mereu ca Sorina să o sune, dar degeaba. Andreea i-a dedicat o mulțime de melodii Sorinei, sperând ca ea să le asculte acolo, în America, pentru că sunt disponibile pe internet. Andreea e mai bine acum, dar imediat după ce Sorina a fost luată de lângă noi a trebuit să meargă la psiholog, pentru că micuța era foarte afectată!”, a declarat Mariana Șărămăt pentru FANATIK.

Soții Șărămăt
Soții Șărămăt speră ca Sorina să se întoarcă în sânul familiei lor

 

Evident, încercând să găsească soluții la situația complicată în care au ajuns, soții Șărămăt au luat în calcul și varianta unei vizite în America. ”Dacă ar fi după noi, am pleca imediat în America după ea, să încercăm să o vedem, să vorbim cu fata noastră. Numai că suntem siguri că nu am primi vize pentru America!”, a continuat Mariana Șărămăt.

ADVERTISEMENT

Procesul de anulare a adopției Sorinei are înfățișare pe 13 septembrie

Singura speranță a familiei din Baia de Aramă o reprezintă acum procesul pe care l-au declanșat în toamna lui 2019, prin care solicită anularea adopției Sorinei. Potrivit avocatului lor, adopția Sorinei s-ar fi făcut pe baza unor documente false, Tribunalul București urmând să se pronunțe cel mai devreme în toamnă în acest caz care a împărțit în două opinia publică autohtonă.

”Pe 13 septembrie avem termen important în procesul prin care solicităm anularea adopției Sorinei de către familia Săcărin. Și noi, și avocatul nostru suntem optimiști, avocatul ne-a spus că avem șanse mari, mai ales că adopția fost făcută cu documente false, așa cum sperăm că se va convinge și instanța”, a încheiat Mariana Șărămăt. Potrivit avocatului, în dosar sunt depuse probe care atestă că anumite date au fost contrafăcute, inclusiv semnăturile asistenților maternali!

ADVERTISEMENT

Sorina a primis că va veni în vizită în România, dar a pus condiții

Într-un mesaj considerat ”regizat” de către familia Șărămăt, Sorina le-a transmis celor care au crescut-o în România că este fericită în America, promițându-le că dacă ”nu mai zic prostii”, o să vină să îi viziteze la un moment dat.

Doamna şi domnul Mariana şi Vasile Şărămăt, mulţumesc că m-aţi crescut până la 8 ani. Sunt bine în familia asta, ei mă iubesc, şi eu pe ei îi iubesc. Mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, am haine, mă îmbrac frumos, profesoarele la şcoală sunt foarte drăguţe, şcoala e foarte bine, fac pian, fac înot, fac gimnastică, îi iubesc pe ei şi ei pe mine. Mă cheamă şi pe mine Săcărin şi vă rog să nu mai ziceţi prostii. Dacă nu mai ziceţi prostii, o să venim la voi în România, în vizită”, declara Sorina într-o filmare video, în noiembrie 2019.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”