Sport

Ratarea anului din Champions League a venit la FC Porto – Arsenal. Tot stadionul a văzut mingea în poartă

În prima repriză a meciului FC Porto - Arsenal din Champions League s-a consemnat una dintre cele mai mai ratări ale sezonului.
21.02.2024 | 23:30
Ratarea anului din Champions League a venit la FC Porto  Arsenal Tot stadionul a vazut mingea in poarta
În prima repriză a meciului FC Porto - Arsenal din Champions League s-a consemnat una dintre cele mai mai ratări ale sezonului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Tunarii” au pornit cu prima șansă în partida din prima manșă a optimilor de finală ale celei mai importante competiții europenele la nivel de club, însă au primit o replică tăioasă din partea portughezilor.

Ratarea sezonului în Champions League s-a produs la FC Porto – Arsenal

Întâlnirea FC Porto – Arsenal a început sub dominarea teritorială a englezilor, însă prima mare ocazie de gol le-a aparținut gazdelor. Era minutul 21 al jocul din Champions League când spectatorii de pe Dragao au fost martorii unei ratări uluitoare.

ADVERTISEMENT

Joao Mario a pătruns în partea dreaptă și a centrat în careu, mingea a ajuns cu noroc la Galeno, iar brazilianul nu a stat pe gânduri și a șutat în forță din voleu, de la 7 metri, dar mingea a zguduit serios bara porții lui Raya.

Dar asta nu a fost totul. Într-o viteză parcă desprinsă din jocurile video, balonul a revenit din bara la atacantul lui FC Porto, însă reluarea acestuia din 3 metri de această dată a trecut milimetri pe lângă poarta ”tunarilor”. Vezi aici faza

ADVERTISEMENT

Al doilea moment a uluit întreaga asistență de pe Dragao, fanii lui FC Porto crezând momente bune că Galeno a reușit să trimită mingea în poartă și să aducă avantajul în duelul cu Arsenal Londra.

Pepe, record fabulos în Champions League

Un alt moment de remarcat petrecut pe Dragao la meciul FC Porto – Arsenal este faptul că fundașul gazdelor Pepe a ajuns la 40 de ani, 11 luni și 26 de zile să fie cel mai în vârstă jucător de câmp care a evoluat vreodată în fazele eliminatorii din Champions League.

ADVERTISEMENT

Internaționalul portughez născut în Brazilia i-a depășit pe Alessandro Costacurta și Ryan Giggs. Pepe deține și recordul pentru cel mai bătrân fotbalist care a marcat în Champions League, împotriva lui Antwerp, la 40 de ani și 254 de zile.

Porto a ajuns în faza optimilor de finală ale după ce a terminat Grupa H pe locul 2, în spatele Barcelonei. Cele două formații au acumulat același număr de puncte, dar catalanii au stat mai bine în confruntările directe.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Arsenal a încheiat Grupa B pe prima poziție, cu 13 puncte. Pe poziția a doua a terminat PSV, care a remizat aseară, scor 1-1 cu Borussia Dortmund, în Europa League a ajuns Lens, iar Sevilla ”a fost trimisă acasă”.

ADVERTISEMENT
Tags: