Fotbal intern

Raul Albentosa, transfer cu efect imediat la Dinamo: “Este foarte pregătit! Ne va ajuta mult!” Exclusiv

02.04.2021 | 19:57
Raul Albentosa transfer cu efect imediat la Dinamo Este foarte pregatit Ne va ajuta mult Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo l-a transferat în pauza meciurilor internaționale pe Raul Albentosa, un fundaș central cu 93 de meciuri în Primera Division. Chiar dacă nu a mai jucat din 2019, dinamoviștii speră ca el să poată intra imediat în echipă, bazându-se pe aportul fundașilor încă din meciurile următoare.

Raul Albentosa a evoluat ultima dată la ȚSKA Sofia, în trecut fiind legitimat la mai multe echipe de Primera Division. Chiar dacă nu a mai evoluat de mai bine de un an, Albentosa s-a pregătit în mod organizat în ultimele două luni.

ADVERTISEMENT

Raul Albentosa, transfer cu efect imediat la Dinamo: “Cu Clinceni sper să fie pe bancă”

Mangerul sportiv al celor de la Dinamo, Marius Nicolae, a declarat pentru FANATIK că Albentosa este un jucător bine pregătit și a fost adus să aibă un impact imediat în echipă, fiind nevoie de încă un jucător în centrul apărării:

“În această perioadă sunt mai mulți jucători pe listele unor cluburi. Am luat referințe. Nu este adevărat că l-a recomandat Fabbrini. Că au jucat împreună o lună de zile este una, dar până să îl recomande Fabbrini e cale lungă. 

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm că l-am luat. Este un jucător puternic, este foarte pregătit deja. Sper ca în meciul cu Academica Clinceni să fie pe bancă. El se antrenează de două luni în Spania cu un grup, cu o echipă. 

Fizic, omul este foarte pregătit. Sper să ne aducă un aport important în acest sezon pentru că noi chiar dacă am rezolvat problema cu licența trebuie să reușim rezultate și pe teren”, a spus Nicolae pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Raul Albentosa a jucat ultimul meci în decembrie 2019!

Raul Albentosa, în vârstă de 32 de ani, este liber de contract de un an de zile. Ultimul său meci a fost pe 5 decembrie 2019, cu un an și patru luni în urmă, disputat în Cupa Bulgariei. la ȚSKA Sofia a bifat și trei meciuri în cupele europene.

Fundașul a fost format la juniorii lui Elche și a prins vârful de formă al carierei în stagiunea 2014/2015 la Eibar. A fost transferat în Championship de Derby County, însă nu s-a adaptat în Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Dinamo are cinci fundași centrali: Ehmann, Puljic, Grigore, Bejan și Albentosa!

A revenit în Spania unde a evoluat în La Liga timp de trei sezoane la Malaga și Deportivo La Coruna. În iulie 2016 a fost cotat la 3,5 milioane de euro. În acest moment, cota de piață a fundașului este de 600.000 de euro.

În centrul defensivei Dinamo îi are în acest moment pe Marco Ehmann, Ante Puljic, Ricardo Grigore și Florin Bejan. În ultimele meciuri, Dinamo a folosit un sistem cu trei fundași centrali, iar deseori evoluția acestora a lăsat de dorit.

  • 93 de meciuri a jucat Raul Albentosa în Primera Division
  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Albentosa
ADVERTISEMENT