Fotbal intern

Război civil la Steaua. Talpan își ia „la baionetă” noul șef: “Liberalul care v-a numit trebuia să mă pună pe mine! Clubul nu însemna nimic fără mine şi m-ați pus lângă nulități”. EXCLUSIV

06.02.2020 | 13:09
Razboi civil la Steaua Talpan isi ia la baioneta noul sef Liberalul care va numit trebuia sa ma puna pe mine Clubul nu insemna nimic fara mine si mati pus langa nulitati EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

La numai 6 zile după numirea colonelului Mădălin Hîncu în funcția de comandant al clubului, la Steaua a izbucnit războiul… civil! Deși fiind vorba de disputa dintre „grade” numai civil nu e…

Război civil la Steaua. Talpan își ia „la baionetă” noul șef: “Liberalul care v-a numit trebuia să mă pună pe mine! Clubul nu însemna nimic fără mine şi m-ați pus lângă nulități”

Furibund din cauza faptului că nu a fost numit el comandant, deși fusese singurul candidat oficial, colonelul Florin Costel Talpan, juristul care a câștigat procesele pentru marcă, nume și palmares cu Gigi Becali, i-a declarat război, în mod oficial, noului său șef.

ADVERTISEMENT

Mesajul pe care Talpan i l-a trimis acestuia, prin intermediul WhatsApp, este șocant: plin de cuvinte dure, disprețuitor la adresa adresantului, a colegilor din club, a generalilor și chiar a politicianului care l-a numit pe Hîncu la comandă.

Dezvăluire făcută la nervi: ”Unii generali corupți, încă în funcție, au dat și au distrus Steaua”

Sursele FANATIK spun că Talpan i-a trimis mesajul lui Hîncu marți seară, după o ședință la care mai fuseseră invitați și reprezentanții suporterilor. Juristul s-a simțit umilit de faptul că șeful său nu l-a invitat alături de el, lăsându-l să stea alături de alți angajați “de rând”.

ADVERTISEMENT

A urmat taifunul! Într-un mesaj scris la nervi, colonelul Talpan l-a făcut praf pe Hîncu. I-a spus acestuia că “nu înțeleg de ce m-ați chemat” la “așa-zisa ședință la care au participat nulități, angajați care își bat joc de munca altora”. I-a reproșat comandantului că nu-l respectă și că nu l-a invitat să i se alăture, “să formăm o echipă”, semn că Talpan s-ar fi așteptat să fie numit măcar locțiitor al noului șef de club.

Textul lui Talpan este, în esență, corect, dar felul în care a fost redactat trădează o totală lipsă de modestie, de respect față de ceilalți și un egocentrism feroce. Îi reamintește lui Hîncu de mai multe ori că “eu am readus marca, numele și palmaresul clubului Steaua”, “mi-au trebuit ani să recuperez ce alții au distrus”, ″am luptat singur și am câștigat singur, fără ajutor”. La un moment dat, Talpan scrie chiar memorabila frază: “Fără mine, clubul nu mai însemna nimic, fără munca mea, clubul era doar o unitate ca toate celelalte!”.

ADVERTISEMENT

Juristul îl amenință voalat pe Hîncu: “Nu ați dorit să fim în aceeași barcă! Toți comandanții puși în funcții cum au venit așa au și plecat cu coada între picioare tocmai pentru că nu au vrut să facem echipă și să colaborăm!”.

Colonelul Talpan a făcut și o afirmație gravă – nu pentru că presa n-ar fi scris despre asta, ci tocmai pentru că vine din interiorul clubului militar: ”Unii generali corupți, încă în funcție, au dat și au distrus Steaua”.

ADVERTISEMENT

“Sper ca ministrul apărării să mă numească în funcția pe care o merit!”

În același timp, nu se sfiește să-și informeze superiorul că îi va vâna postul și că, din punctul său de vedere, el ar fi trebuit să ocupe funcția de comandant!

ADVERTISEMENT

„Liberalul secretar de stat care v-a numit în funcție trebuia să mă numească în funcția pe care o merit”, ”rezultatele mă recomandau să fiu numit comandant”, ”s-a făcut o mare nedreptate față de mine”, „îmi doresc să am aceleași prerogative și drepturi ca ale dvs. Sper ca ministrul apărării să mă numească în funcția care merit!” – colonel Florin Costel TalpanDe-a lungul timpului, colonelul Florin Talpan a intrat în conflict cu toți comandanții pe care i-a avut la Steaua: George Boroi, Cristian Petrea, Bixi Mocanu. De toți s-a plâns că nu vor să câștige procesele cu Gigi Becali, că-i pun bețe în roate și că au diverse interese. În cazul unora dintre ei s-a ajuns și la plângeri penale și memorii la ministru.

Sursele FANATIK din cadrul Ministerului Apărării spun că acest stil conflictual a reprezentat, alături de lipsa de experiență în lucrul cu oamenii, principalul motiv pentru care Talpan nu a fost promovat comandant și nici nu are șanse prea mari să ajungă vreodată în funcție.

Ca o fiară în sălile de tribunal, unde nu ezită să țipe la judecători, să se victimizeze și să se agațe de orice procedură pentru a câștiga procesele, Talpan „scapă caii” în relațiile cu colegii și superiorii. Îi înregistrează când stau de vorbă, merge cu vorba de colo-colo, încearcă să pună mâna pe orice act care îi poate compromite.