Matei Udrea

Matei Udrea face parte din departamentul de reporteri speciali la Fanatik. A debutat în presă la Evenimentul zilei, în 1993, apoi a mai lucrat la ProSport și Adevărul.

Experiență profesională

Evenimentul zilei (1993-2009): a lucrat la această publicație între 1993-2009, la Departamentul “Sport”. A făcut parte din echipa de jurnaliști care, începând cu toamna lui 1994, a început să informeze sistematic publicul despre existența Cooperativei din fotbalul românesc – o premieră în istoria presei românești.
A scris, printre altele, despre implicarea politicienilor în fotbal, dar și despre felul în care impresarii și conducătorii de cluburi devalizau echipele prin deturnarea banilor încasați pe jucătorii transferați în străinătate. Ulterior, dezvăluirile din paginile publicației au fost confirmate de procurorii DNA în celebrul dosar al transferurilor. Între 2007 și 2009 a coordonat Departamentul Sport al EVZ.
A participat la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal din 2006.

ProSport (2009-2012, 2014-2019): ca redactor șef adjunct, a participat la coordonarea activității de la această publicație. În paralel, a publicat anchete, reportaje, interviuri și corespondențe și a participat constant, fie ca invitat, fie ca moderator, la ProSport Live – prima emisiune de sport transmisă online și pe Facebook în România.

Adevărul (2012-2014): ca editor coordonator, s-a ocupat de Weekend Adevărul, ediția publicației tipărită vineri într-o perioadă în care numărul paginilor ajungea la 54. În paralel, a publicat interviuri, editoriale și articole de istorie.

Contact
Facebook
Twitter
Instagram

Toate articolele scrise de Matei Udrea pentru FANATIK.RO

Închide ×