LIVE Actualizat 13-11-2023
15:51

Război în Israel. Șapte bebeluși și 27 de pacienți au murit la Spitalul al-Shifa, anunță Hamas/ Arme ale teroriștilor, găsite sub apă. Update

Război în Israel. Incursiunea IDF în Fâșia Gaza continuă, iar descoperirile sunt terifiante. Soldații spun că au găsit depozite Hamas cu arme ascunse în școli, moschei și case.
13.11.2023 | 17:50
Razboi in Israel Sapte bebelusi si 27 de pacienti au murit la Spitalul alShifa anunta Hamas Arme ale teroristilor gasite sub apa Update
Război în Israel. IDF a găsit depozite Hamas cu arme ascunse în școli, moschei și case. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-11-2023
15:51

Crește numărul morților la Spitalul al-Shifa din Gaza

Numărul persoanelor decedate la Spitalul al-Shifa din Gaza este în creștere, potrivit Hamas. Gruparea a anunțat că șapte bebeluși și 27 de pacienți au murit. Însă, aceste informații nu pot fi verificate din surse independente.

Situația are loc din cauză sistării electricității. De altfel, mai multe ONG-uri din întreaga lume au atras atenția asupra pericolului la care sunt supuși pacienții aflați la terapie intensivă, precum și bebelușii născuți prematur, care trebuie să fie ținuți în incubatoare.

Încă de sâmbătă, unitatea medicală informa că 39 de bebeluși se aflau în această situație, iar cadrele medicale le făceau ”masaje respiratorii cu mâna”, sperând că în acest fel vor putea să îi țină în viață.

Pe de altă parte, Israelul a spus, la finalul săptămânii trecute, că va ajuta la evacuarea bebelușilor născuți prematur, pentru a fi transporați la „spitale mai sigure”. ”O trecere securizată urmează să fie deschisă la Spitalul al-Shifa (…) pe Drumul Salaheddin către sud”, informa pe X Tsahalul, potrivit News.ro.

 

13-11-2023
12:51

Fiul președintelui Israelului, Isaac Herzog, luptă în Fâșia Gaza

Soția președintelui Isaac Herzog a dezvăluit luni, în presa din Israel, că unul dintre fiii familiei se numără printre sutele de mii de israelieni chemați să lupte contra teroriștilor. În prezent, tânărul luptă în interiorul Fâșiei Gaza.

Nu am avut niciun contact cu el de ceva vreme, dar avem speranță”, a spus Michal Herzog pentru postul public de televiziune din Israel. Prima Doamnă nu a dezvăluit care dintre cei trei fii ai cuplului se afla în enclava palestiniană, notează Times of Israel.

13-11-2023
12:47

IDF anunță că a găsit arme ale teroriștilor Hamas sub apă

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat, luni, că au găsit ”zeci de arme și dispozitive militare” în timpul căutărilor subacvatice efectuate de specialiștii de pe marină. 

În timpul perchezițiilor efectuate de Unitatea pentru Misiuni Subacvatice, au fost găsite un număr mare de arme folosite de organizația teroristă Hamas în încercările lor de a se infiltra pe teritoriul israelian”, se arată într-un comunicat al IDF, citat de Sky News.

Printre arme și dispozitive militare au fost depistate dispozitive explozive, centuri explozive, muniție, bărci gonflabile și multe altele”, mai adaugă oficialii de la Tel Aviv.

 

Război în Israel. Acuzațiile Armatei Israeliene (IDF) conform cărora Gruparea Hamas folosește civilii ca scuturi umane se confirmă. Ce au descoperit soldații israelieni care au pătruns în interiorul enclavei palestiniene.

Război în Israel. IDF a găsit depozite Hamas cu arme ascunse în școli, moschei și case

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) spun că trupele terestre continuă să găsească arme și infrastructură Hamas în timpul raidurilor din Fâșia Gaza. Armament s-ar afla inclusiv în interiorul școlilor, moscheilor și caselor agenților teroriști.

ADVERTISEMENT

Trupele Brigăzii 401 care operează la marginea zonei al-Shati au localizat infrastructura Hamas în interiorul Universității Al-Quds și un depozit de explozibili în interiorul moscheii Abu Bakr, spune IDF, citată de Times of Israel.

Oficialii israelieni au anunțat, luni, că trupele au confiscat zeci de arme, echipamente militare și planuri de luptă Hamas. În ultimele ore, trupele Brigăzii 551 de Rezervă au percheziţionat casa unui agent al Jihadului Islamic din zona Beit Hanoun. Aici au găsit un depozit de arme, inclusiv unele ascunse în dormitorul unui copil.

ADVERTISEMENT

Avioanele SUA au bombardat ținte din Siria cu legături în Iran

În zona Orientului Mijlociu situația rămâne extrem de tensionată. Duminică, avioanele americane au lovit o unitate de depozitare a armelor și un centru de comandă și control utilizate de militanții legați de Iran în Siria. Anunțul a fost făcut de oficialii din SUA.

În ultimele două ore, avioane SUA au efectuat lovituri defensive de precizie împotriva a două locații din Siria”, a declarat un oficial pentru ABC News. Operațiunea a fost un răspuns la ceea ce Pentagonul a numit atacuri ale unor luptători proxy susținuți de Iran.

ADVERTISEMENT

Armata americană consideră că loviturile fac parte dintr-o strategie mai largă de descurajare menită să împiedice alte grupuri de la escaladarea conflictului în regiune, unde tensiunile au fost puternic inflamate de luptele dintre Israel și Hamas.

Președintele nu are o prioritate mai mare decât siguranța personalului american. El a direcționat acțiunea de astăzi pentru a clarifica faptul că Statele Unite își vor apăra personalul și interesele sale”, a declarat, duminică, secretarul Apărării, Lloyd Austin.

ADVERTISEMENT

Generalul Michael Kurilla, șeful Comandamentului Central al SUA, a emis și el o declarație în care a numit atacurile drept ”răspuns” la ”provocări continue din partea Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran și a grupurilor lor afiliate din Irak și Siria”.

ADVERTISEMENT
Tags: