News

Război în Ucraina, ziua 382. Rusia a bombardat de 40.000 de ori Ucraina, de la începerea războiului. Șeful Wagner vrea să-i ia locul lui Zelenski

Ucraina pune în aplicare măsuri suplimentare de securitate și apărare împotriva loviturilor care afectează infrastructura critică.
12.03.2023 | 05:30
Razboi in Ucraina ziua 382 Rusia a bombardat de 40000 de ori Ucraina de la inceperea razboiului Seful Wagner vrea sai ia locul lui Zelenski
Volodimir Zelenski, președintele unei țări distruse, ar putea avea un contracandidat surpriză, din partea grupului de mercenari Wagner / Colaj foto; Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Armata din Ucraina caută soluții pentru a proteja obiectivele strategice de infrastructură, atacate în mod obsesiv de ruși. Într-un interviu acordat televiziunii naționale, ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a făcut un bilanț al atacurilor cu bombă, de la începerea războiului.

Peste 150.000 de clădiri rezidențiale au fost distruse în atacurile cu bombă

„Aş dori să vă reamintesc că, de la începutul invaziei pe scară largă, peste 40.500 de astfel de lovituri au fost efectuate pe teritoriul ţării noastre. Au fost distruse aproximativ 152.000 de clădiri rezidenţiale şi circa 400.000 de instalaţii de infrastructură publică.

ADVERTISEMENT

Pot spune că suntem întotdeauna pregătiţi pentru aşa-numitele lovituri de ripostă (atacuri cu rachete), atunci când inamicul distruge în mod insidios nu numai facilităţi de infrastructură critică, ci şi clădiri rezidenţiale”, a declarat Klimenko, potrivit News.ro.

În plus, ministrul de interne spune că pe teritoriul Ucrainei au fost deschise 66.300 de procese penale pentru crime de război, în ultimul an.

ADVERTISEMENT

Intervenția vine la câteva zile după atacul devastator al Rusiei, care a lansat 95 de rachete, inclusiv unele balistice de tip Kinjal, într-o singură zi.

Prigojin, șeful Wagner, și-a anunțat candidatura la președinția Ucrainei

Pe de altă parte, Evgheni Prigojin, sponsorul și fondatorul grupului de mercenari ruși Wagner, a anunțat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, în Ucraina. Recent, despre Prigojin s-a zvonit că și-ar dori, în secret, să-i ia locul lui Vladimir Putin, la Kremlin.

ADVERTISEMENT

În acest context, Prigojin a solicitat, prin intermediul unei înregistrări video, 10.000 de tone de muniție, pentru a putea întreține bătălia pentru Bahmut timp de o lună. El spune că factorii de decizie de la Moscova nu ar trebui să-și facă probleme legate de ambițiile sale politice și că pot să-i răspundă solicitării.

Potrivit DPA, Prigojin a evaluat costurile lunare pentru echipa sa de mercenari, angrenată în bătălia de la Bahmut, la o jumătate de miliard de dolari pe lună.

ADVERTISEMENT

Prigojin, un cunoscut oligarh, apropiat de regimul Putin, este cunoscut pentru modul în care obișnuiește să-și ironizeze adversarii.

ADVERTISEMENT