News

Război în Ucraina, ziua 517. Alertă în regiunea Zaporojie: Experții AIEA au descoperit mine la centrala nucleară, ocupată de ruși

Război în Ucraina, ziua 517. Colonelul Evgheni Vașunin a fost rănit mortal, în timp ce ajuta ocupanții încercuiți dintr-o unitate.
25.07.2023 | 15:33
Razboi in Ucraina ziua 517 Alerta in regiunea Zaporojie Expertii AIEA au descoperit mine la centrala nucleara ocupata de rusi
Război în Ucraina, ziua 517. Comandantul rus al „Regimentului Leningrad” a murit. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-07-2023
12:27

Experții AIEA descoperă mine la centrala nucleară Zaporojie

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunțat recent că experții AIEA au descoperit mine la periferia centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, care este ocupată de ruși. Descoperirea a avut loc în timpul unei percheziții efectuate duminică.

“Experții AIEA au observat mine anti-personal direcționale la periferia centralei nucleare ucrainene Zaporojie. (…) Echipa AIEA a văzut câteva mine amplasate în zona dintre barierele perimetrale interne și externe ale instalației”, a anunțat Grossi, prin intermediul unui comunicat.

Oficialul a precizat că minele erau “situate într-o zonă restricționată la care personalul de operare al centralei nu poate avea acces și erau orientate spre exteriorul instalației”.

Război în Ucraina, ziua 517. Comandantul rus al „Regimentului Leningrad” a murit în urma conflictului dintre Kiev și Moscova. Este vorba despre colonelul Evgheni Vașunin al trupelor din Rusia.

Război în Ucraina, ziua 517. Comandantul rus al „Regimentului Leningrad” a murit

Anunțul a fost făcut de agenția de presă rusească, RIA Novosti, cu sediul la Moscova. Șeful Adunării Legislative din Sankt Petersburg, Alexander Belski, a declarat că decesul lui Vașunin s-a produs acum mai bine de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, la data de 14 iulie, el a fost rănit mortal, când încerca să ajute ocupanții încercuiți din unitatea „Storm”, notează zdg.md. „Regimentul Leningrad” era format din recruți din Sankt Petersburg.

După atacul rușilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, aflate la granița cu România, Moscova își continuă atacurile asupra Kievului. Au fost noi bombardamente în Harkov și Zaporojie.

ADVERTISEMENT

Două femei de 31 și 48 de ani, dar și un copil de 12 ani, au fost răniți în Harkov. „În plus, un bărbat de 60 de ani a fost rănit din cauza bombardamentelor rusești asupra localității Dvurechnaia.

El a fost spitalizat, având răni provocate de schije la piept și la picior”, a transmis, în cursul zilei de luni, reprezentanții Administrației regionale de stat din Harkov, cu privire la atacturi.

ADVERTISEMENT

Ministerul rus de Externe: „Vor fi represalii severe”

În plus, rușii au efectuat 88 de bombardamente în 17 localități din regiunea Zaporojie. Din fericire, aici nu vorbim de victime, ci doar de pagube materiale, potrivit anunțului autorităților ucrainene.

Totodată, Rusia spune că Ucraina a atacat cu drone două clădiri din Moscova. Una dintre acestea a căzut la circa doi kilometri de sediul Ministerului rus al Apărării. Un alt atac ar fi avut loc la un depozit de armament rus din Djankoi, din Crimeea.

ADVERTISEMENT

“Vor fi represalii severe. Aceste atacuri nu aveau niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm noile crime de război ale regimului de la Kiev şi le cerem organizaţiilor internaţionale să le evalueze în mod adecvat. Voinţa Occidentului de a obţine agravarea situaţiei se află în spatele acţiunilor comise de neonaziştii ucraineni”, a transmis Ministerul rus de Externe.

ADVERTISEMENT