News

Război în Ucraina, ziua 539. Atac masiv în regiunile Liov și Volîn. Rusia a început să producă și să folosească propria sa versiune a dronelor Shahed

Război în Ucraina, ziua 539. În ultimele ore, atacurile rușilor s-au intensificat. Mai mulți oameni au fost răniți, iar alții au murit.
16.08.2023 | 10:09
Razboi in Ucraina ziua 539 Atac masiv in regiunile Liov si Volin Rusia a inceput sa produca si sa foloseasca propria sa versiune a dronelor Shahed
Război în Ucraina, ziua 539. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
16-08-2023
07:20

Rușii s-au apucat să producă dronele Shahed

Serviciile secrete britanice au raportat că Rusia a început să producă dronele Shahed. Potrivit agenției, este posibil ca producția proprie să permită Rusiei să stabilească o aprovizionare mai fiabilă cu drone de atac.

Eficacitatea acestei arme este discutabilă, deoarece forțele ucrainene au învățat cum să doboare majoritatea dronelor de acest tip.

“Rusia își propune probabil să atingă autosuficiența în ceea ce privește furnizarea de drone de atac în următoarele luni. Totuși, ea rămâne dependentă de componente și de tot armamentul din Iran, aprovizionat în principal prin Marea Caspică”, arată datele securității britanice.

Război în Ucraina, ziua 539. Rușii au lansat un atac masiv în regiunile Liov și Volîn, din vestul și nord-vestul statului lovit de război. Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au murit în urma bombardamentelor.

Război în Ucraina, ziua 539. Atac masiv al rușilor în mai multe regiuni

În regiunea Liov au fost răniți 19 oameni, iar din păcate, în Luțk, alte trei persoane au murit după atacurile rusești din dimineața de marți, 15 august. Anunțul a fost făcut de reprezentantul Administrației militare regionale Volîn.

ADVERTISEMENT

„Sunt la fața locului. Din păcate, există victime în urma loviturilor. Trei persoane au murit. Alte câteva victime se află la spital. Transmitem condoleanțe familiei și prietenilor.”, a transmis Yurii Pohuliaiko.

De asemenea, rușii au bombardat o întreprindere industrială din Dnipro. Un alt atac a fost dat și în orașul Kramatorsk, aici unde un bărbat a murit, iar o femeie a suferit leziuni, conform autorităților ucrainene.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin atacă SUA: „Profită de pe urma tragediilor umane”

Președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs în cadrul Conferinței pentru Securitate Internațională, care a avut loc la Moscova, prilej cu care a atacat din nou SUA. Liderul de la Kremlin susține că “Statele Unite toarnă gaz pe foc”.

Totodată, Putin a ținut să precizeze că americanii promovează o „politică neocolonială” și Washingtonul urmărește să fie atrase mai multe state în războiul care se desfășoară în Ucraina.

ADVERTISEMENT

„SUA continuă să profite de pe urma tragediilor umane, să se joace cu popoarele, să forțeze statele la supunere vasală în cadrul sistemului neocolonial și să le exploateze fără milă resursele.

La ce duce această politică de a pune gaz pe foc se vede clar în exemplul Ucrainei. Prin pomparea de miliarde de dolari în regimul neonazist, prin furnizarea de echipamente, arme, muniții. Prin trimiterea consilierilor militari și a mercenarilor. Se face totul pentru a aprinde și mai mult conflictul, pentru a atrage și alte state în el”, a precizat Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Liderul rus mai spune că trebuie să fie reduse conflictele regionale și locale, „să se neutralizeze provocările și riscurile, să se consolideze încrederea între state și să se deschidă oportunități largi pentru dezvoltarea lor doar prin unirea eforturilor comunității mondiale”, a adăugat Putin.

ADVERTISEMENT