News

Război în Ucraina, ziua 528. Rușii își concentrează forțele în direcția Kupiansk

Război în Ucraina, ziua 528. Forțele ruse și-au concentrat majoritatea resurselor în direcția Kupiansk, cu scopul de a recupera teritoriile eliberate de ucraineni.
05.08.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 528 Rusii isi concentreaza fortele in directia Kupiansk
Război în Ucraina, ziua 528. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 528. Ministrul adjunct al apărării, Anna Malyar, a declarat că acum ocupanții ruși și-au concentrat majoritatea forțelor în direcția Kupiansk.

Război în Ucraina, ziua 528. Rușii înaintează în Bahmut

“Cel mai mult acum forțele lor sunt concentrate în direcția Kupiansk. Și ei, apropo, una dintre sarcinile lor este să returneze teritoriile pe care le-am eliberat în toamnă. Iar acum este important pentru ei atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere militar”, a explicat Anna Molyar.

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialei, rușii aruncă acum forțe uriașe în direcția Bahmut: “Întotdeauna am vorbit despre înaintarea pe flancurile din jurul regiunii Bahmut, pentru că era important pentru noi să ocupăm înălțimile dominante. Iar pe flancul sudic avansăm încet, dar în același timp cu perseverență și încredere”.

În ceea ce privește flancul nordic, potrivit ministrului adjunct, inamicul atacă și încearcă să ocupe înălțimile asupra cărora forțele ucrainene au preluat deja controlul. Malyar a adăugat că au loc lupte foarte aprige.

ADVERTISEMENT

Răspunzând la o întrebare despre exploziile de peste noapte din Crimeea, în apropiere de Feodosia, aceasta a declarat că Ministerul Apărării monitorizează situația din teritoriile ocupate temporar: “Instabilitatea care se întâmplă acolo este absolut previzibilă, deoarece se desfășoară un război și planurile noastre strategice sunt de a ne elibera toate teritoriile, până la urmă”.

Situația militară în sudul țării

Ministrul adjunct al Apărării, Anna Malyar, a declarat că apărătorii ucraineni din sudul țării au străpuns deja prima linie de apărare a rușilor și au trecut la linia intermediară.

ADVERTISEMENT

“Dacă vorbim despre sudul țării, precum și în direcția Bakhmut, forțele noastre continuă să desfășoare acțiuni ofensive, pătrunzând prin rezistența serioasă a inamicului – este vorba de bombardamente solide de artilerie, mineriade.

Dar trupele noastre din sud au străpuns deja prima linie de apărare și s-au deplasat către o linie intermediară. Și acolo se confruntă acum cu faptul că inamicul a construit efectiv fortificații inginerești pe înălțimile principale, dominante cheie. Acest lucru, bineînțeles, complică mișcarea trupelor noastre și lupta în sine.

ADVERTISEMENT

Atât în sud, cât și în est, inamicul își retrage rezervele. Și acum retrage în mare parte unități profesioniste. Înregistrăm acum unități de asalt aeropurtate care au fost aruncate în luptă atât acolo, cât și acolo”, a explicat Malyar.

ADVERTISEMENT