News

Război în Ucraina, ziua 549. Rușii au atacat Nikopolul. Au fost găsite victimele aflate în avionul prăbușit al lui Prigojin

Război în Ucraina, ziua 549. Alexander Lukașenko a anunțat că mercenarii Wagner rămân în Belarus, în ciuda morții lui Prigojin.
26.08.2023 | 05:30
Razboi in Ucraina ziua 549 Rusii au atacat Nikopolul Au fost gasite victimele aflate in avionul prabusit al lui Prigojin
Război în Ucraina, ziua 549. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 549. Un nou atac al rușilor a vizat Nikopolul, regiunea Dnepropetrovsk. În urma acestuia, un civil a murit. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani. De asemenea, au fost distruse două locuințe, o mașină, o conductă de gaz și o linie electrică.

Război în Ucraina, ziua 549. Kievul înaintează cu greu în Zaporojie

Ucrainenii se plâng că acțiunile rușilor din ultima perioadă au dus la încetinirea înaintării Kievului în Zaporojie. Deși forțele ucrainene aproape au ajuns la principalele linii de apărare dintre satele Robotine și Verbove, trupele ruse „au ridicat artileria”.

ADVERTISEMENT

„Este cea mai fierbinte zonă în acest moment. Aproape am ajuns la principalele lor linii de apărare. Avem progrese tactice constante și ne revendicăm treptat teritoriul. Dar aviația lor lucrează constant, 24 de ore pe zi, există o duzină de raiduri aeriene pe zi”, a transmis un ofițer ucrainean aflat pe linia frontului din Zaporojie.

De asemenea, Ucraina susține că a lovit Brigada 126 de Apărare de Coastă a Rusiei, din Crimeea, potrivit Liga.net. „Ucraina poate acum provoca pagube și poate efectua operațiuni în orice punct al Crimeei ocupate”, a transmis Andri Iusov, purtător de cuvânt al serviciilor secrete militare ale Kievului.

ADVERTISEMENT

Corpurile victimelor aflate în avionul lui Prigojin au fost găsite

Vineri, 25 august, anchetatorii din Rusia au informat că au fost descoperite trupurile celor zece victime aflate în avionul prăbușit, în care era și liderul grupului Wagner. Vor fi făcute analize pentru a se stabili identitatea acestora.

„Corpurile celor zece victime au fost găsite la locul accidentului de avion. Sunt în curs analize genetice moleculare pentru stabilirea identităţii lor.” a anunțat comisia de anchetă.

ADVERTISEMENT

„Recorderele de zbor au fost preluate de anchetatori şi este în curs o examinare detaliată a locului”, au adăugat, vineri, 25 august, reprezentanții ruși care se ocupă de anchetă.

Tot vineri, președintele Alexander Lukașenko a anunțat că mercenarii Wagner rămân în Belarus, în ciuda morții lui Prigojin. Informația a fost publicată de agenția de știri de stat belarusă, Belta, potrivit Zdg.

ADVERTISEMENT

Lukașenko a ținut să precizeze că „nucleul” grupului Wagner va fi în Belarus. Alți mercenari se află „în vacanță, în timp ce alții au decis să trăiască într-o parte”, respectiv în afara taberei militare, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT