News

Război în Ucraina, ziua 550. Zelenski, totul despre apărarea aeriană împotriva Rusiei

Război în Ucraina, ziua 550, mesaj ferm transmis de Zelenski. Ce a zis președintele despre continuarea luptei cu Rusia și Vladimir Putin
27.08.2023 | 08:51
Razboi in Ucraina ziua 550 Zelenski totul despre apararea aeriana impotriva Rusiei
Război în Ucraina, ziua 550. Zelenski, un alt mesaj adresat populației. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un nou discurs pe care l-a transmis țării sale. Acesta a transmis că  Ucraina trebuie să parcurgă toate etapele necesare pentru ca F-16 “să apară pe cerul” său. “Acest lucru va aduce mai aproape revenirea aviaţiei civile pe cerul ucrainean, deoarece va aduce victoria mai aproape şi va oferi Ucrainei mai multă securitate”, a precizat Zelenski.

Război în Ucraina, ziua 550, un nou apel marca Zelenski

“De 30 de ani, în ultima sâmbătă din august, personalul aeronautic ucrainean, atât militar, cât şi civil, îşi sărbătoreşte ziua profesională. Piloţi, ingineri, toţi cei care lucrează în industria aviaţiei, în producţia de aeronave, în transportul aerian.

ADVERTISEMENT

Toţi cei care fac din Ucraina una dintre ţările puternice. Pentru că doar acele state care pot apăra cerul şi îşi onorează aviaţia au adevărata putere. Acum, în acest an, Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca F-16 să apară pe cerul nostru.

Acesta va fi un nou nivel al aviaţiei militare ucrainene. Iar acest lucru va aduce mai aproape revenirea aviaţiei civile pe cerul ucrainean, deoarece va aduce victoria mai aproape şi va oferi Ucrainei mai multă securitate. Există o mulţime de motive de felicitări în această Zi a Aviaţiei. Există multe lucruri pentru care să fim recunoscători. Şi eu sunt recunoscător. Suntem cu toţii recunoscători”, a spus Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Zelenski a ținut să explice și accidentul aviatic soldat cu moartea a trei piloţi. “Din păcate, doar aceste cuvinte nu sunt suficiente astăzi. Ieri, un dezastru a avut loc pe cer deasupra regiunii Jitomir. Trei piloţi au murit. Printre ei se afla Andriy Pilshchykov, cu indicativul Juice. Era un ofiţer ucrainean, unul dintre cei care au ajutat foarte mult ţara noastră. Foarte mult! Condoleanţe familiei şi prietenilor, tuturor celor care i-au cunoscut pe băieţi. Ancheta cu privire la cele întâmplate este în curs de desfăşurare.

Este prea devreme pentru a vorbi despre detalii. Bineînţeles, toate circumstanţele vor fi clarificate. Bineînţeles, Ucraina nu va uita niciodată pe nimeni care a apărat cerul liber al Ucrainei. Fie ca ei să fie mereu în memoria noastră!”

ADVERTISEMENT

“Aş dori să mai spun câteva cuvinte astăzi. Mai întâi de toate, războinicii noştri. În sectorul Bahmut, toţi cei care luptă în zonele Klishchiivka, Andriivka şi Kurdiumivka. În sectorul Avdiivka. Maryinka. Sectorul Melitopol, în special, Robotyne. Vă mulţumim pentru tăria de caracter, luptători!

În al doilea rând, partenerii noştri. Începând de astăzi, peste 20 de ţări s-au alăturat deja declaraţiei G7 privind garanţiile de securitate pentru Ucraina. Echipa noastră îşi continuă activitatea. Acum sunt aproape 30 în total, inclusiv G7. Vor mai fi şi altele. Am început negocierile cu Canada pentru un document bilateral privind garanţiile de securitate. Anterior am demarat cu Statele Unite şi cu Regatul Unit. Acest lucru va oferi Ucrainei mult mai multe oportunităţi. Sunt recunoscător fiecărei persoane care lucrează pentru acest lucru!

ADVERTISEMENT

Iar al treilea punct este emoţiile noastre. Nu ar trebui să ne lăsăm emoţiile să preia controlul nicăieri şi în nimic. Mai ales între noi, în cadrul societăţii, între ucraineni. Vă rog să aveţi grijă unii de alţii. Şi să aveţi timp să le mulţumiţi tuturor celor care ajută la apărare, tuturor celor care ajută Ucraina. Ne apărăm ţara, mergem înainte într-un mod absolut raţional şi aducem victoria noastră – victoria Ucrainei – mai aproape”, a adăugat Zelenski.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte...
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte răsfățat”. Nu este, însă, mașina lui preferată FOTO
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri!...
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri! La ce nu vrea să renunțe miliardarul român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
MARELE VERDICT pentru Simona Halep! Informația venită direct de la TAS
MARELE VERDICT pentru Simona Halep! Informația venită direct de la TAS
Ce regrete are Iulia Vântur în relația cu Salman Khan
Ce regrete are Iulia Vântur în relația cu Salman Khan
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!