News

Război în Ucraina, ziua 568. Forțele Kievului au atacat șantierul naval Sevastopol. Președintele Zelenski se va întâlni cu Biden. Update

Război în Ucraina, ziua 568. O navă și un submarin rusesc au fost cel mai probabil „avariate iremediabil”. Victorie parțială și în Donețk.
14.09.2023 | 23:23
Razboi in Ucraina ziua 568 Fortele Kievului au atacat santierul naval Sevastopol Presedintele Zelenski se va intalni cu Biden Update
Război în Ucraina, ziua 568. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-09-2023
20:38

Volodimir Zelenski și Joe Biden se vor întâlni săptămâna viitoare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu liderul american Joe Biden. Întrevederea ar urma să aibă loc săptămâna următoare, în marja reuniunii Adunării Generale a ONU, transmite CNN.

Potrivit unor surse neoficiale, citate de presa de peste ocean, Zelenski va merge mai întâi la New York, iar apoi va ajunge la Washington. Adunarea Generală este programată pentru marți.

Ultima întâlnire a celor doi lideri a fost în iulie 2023, la summitul NATO din Lituania. De altfel, amintim că de la debutul războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a mai avut o apariție în SUA, în luna decembrie 2022. A fost prima sa plecare din țară, de la invazia Moscovei.

În cadrul reuniunii care se va desfășura săptămâna viitoare, președintele Ucrainei ar urma să solicite sprijin pentru țara lui și să convingă toate țările să condamne Rusia pentru acțiunile sale.

Război în Ucraina, ziua 568. Kievul a atacat masiv principalul port din Crimeea. În urma loviturii de la portul Sevastopol, ucrainenii au transmis că au fost distruse o navă și un submarin rusesc, care au fost cel mai probabil „avariate iremediabil”.

Război în Ucraina, ziua 568. Atac masiv asupra șantierului naval Sevastopol

„Acestea sunt daune semnificative. Putem spune acum că, cu o mare probabilitate, acestea nu sunt supuse restaurării”, au anunțat, miercuri, 13 septembrie, autoritățile din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Totodată, forțele Kievului au anunțat în raportul de seara de miercuri, că au punctat o victorie parțială în Kleșchievka, Andreevka și Kurdiumovka din regiunea Donețk. Totodată, are loc o operațiune ofensivă în direcția Melitopol.

De asemenea, o navă a rușilor a fost avariată în nord-vestul Mării Negre. „În partea de nord-vest a Mării Negre, Forțele Sudice de Apărare au distrus o altă ambarcațiune inamică de tip KC-701 Tuneț, a informat Comandamentul Marinei.

ADVERTISEMENT

Reacția NATO, după ce au fost găsite resturi de dronă în România

O reacție a NATO a sosit, miercuri, în urma noilor fragmente de drone, posibil rusești, descoperite pe teritoriul României. Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a spus că Moscova nu ar ataca intenționat teritoriul aliat.

„Ambasadorul României i-a informat pe aliaţi că fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost identificate pentru a treia oară pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”, a precizat, miercuri, 13 septembrie, purtătorul de cuvânt al NATO Dylan White.

Alte declarații au fost făcute, miercuri, și de ambasadorul Americii la ONU, Linda Thomas-Greenfield. Aceasta a spus că apropierea de Coreea de Nord „arată cât de disperată e Rusia”.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Vladimir Putin a afirmat că Rusia va sprijini Coreea de Nord în lansarea sateliților. La rândul său, liderul Kim Jong Un a spus că va ajuta Moscova în „lupta sa sfântă” cu Occidentul.

 

ADVERTISEMENT