News

Război în Ucraina, ziua 584. Herson, din nou țintă a armatei ruse/ Moscova începe o nouă campanie de recrutare

Război în Ucraina, ziua 584. Rusia a lansat noi atacuri în Herson. Ce transmite Moscova cu privire la noua campanie de recrutare.
30.09.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 584 Herson din nou tinta a armatei ruse Moscova incepe o noua campanie de recrutare
Război în Ucraina, ziua 584. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 584. Au fost noi atacuri în Herson, regiune care a căzut din nou în ținta armatei ruse. Autoritățile ucrainene transmit că a fost vizată o zonă rezidențială, fiind distrusă o cantină.

Război în Ucraina, ziua 584. Noi atacuri în Herson

De asemenea, alte două sate au fost bombardate de forțele Rusiei. Guvernatorul regional transmite că există pagube, dar și victime în urma loviturilor lansate de Moscova în Berislav și Olhivka.

ADVERTISEMENT

”În jurul orei (locale, n.r.) 16:40, rușii au lansat o rachetă asupra unei zone rezidențiale din oraș. În urma atacului, a fost distrus un depozit public de alimente.

Două bombe aeriene ghidate au fost lansate de ruși asupra așezărilor Berislav și Olhivka. Informațiile privind amploarea pagubelor și a victimelor sunt în curs de verificare”, a transmis, vineri, guvernatorul regional.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele rus Vladimir Putin a anunțat, vineri, 29 septembrie, că Moscova va lansa o nouă campanie de recrutare în armată. Acțiunea va începe duminică, 1 octombrie, în toată țara.

Însă, conform Ministerului Apărării, noii recruți nu vor ajunge direct la „operațiunea militară specială”, ci sunt chemați pentru serviciul militar. „Aș dori să subliniez separat că statul major nu are planuri pentru măsuri suplimentare de mobilizare”, a declarat amiralul Vladimir Tsimlyansky.

ADVERTISEMENT

Putin s-a întâlnit cu un fost comandant al grupului Wagner

Tot vineri, liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu unul dintre foștii comandanți ai grupului de mercenari Wagner. Conform Reuters, cei doi ar fi discutat despre modalitatea de a folosi „mai bine unitățile de voluntari”.

Este vorba despre fostul comandant Andrei Troșev, cunoscut drept „Sedoi” sau „părul cărunt”. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a transmis că Troșev lucrează, acum, pentru Ministerul Apărării.

ADVERTISEMENT

„Dumneavoastră luptați într-o astfel de unitate de mai bine de un an. Știți despre ce este vorba, cum se face, știți despre problemele care trebuie rezolvate în prealabil pentru ca activitatea de luptă să se desfășoare în cel mai bun și mai reușit mod”, i-a spus Putin fostului comandant Wagner.

 

ADVERTISEMENT